Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, Alpu'ya yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral ve özelleştirilmesi planlanan Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Vefatının 7. Yılında Necmettin Erbakan'ı rahmetle andıklarını söyleyen Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanı Muhammed Ali Köse, "Erbakan denilince akla gelen en önemli hususlardan biri “Ağır Sanayi Hamlesi” projesidir. Yani üretimdir, kalkınmadır. Bu sebepledir ki, biz Milli Görüşçülerin üretime hele hele enerji üretimine karşı olmamız mümkün değildir. Ancak “attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya” değmelidir. Gelişmiş ülkelerin temiz ve yenilenebilir enerji üretime süratle geçtiği, kömür tüketimini tamamen bitirmeye karar verdikleri bir dönemde 1.8 milyar dolar harcayarak kömürlü termik santral kurmak akılla izah edilemez. Günümüzün teknolojisi rüzgar ve güneş enerji sistemleri üzerine kurulmaktayken, eski bir sistemde ısrarcı olunmasını doğru bulmuyoruz. Elbette Alpu Ovamızda bulunan kömür bir şekilde değerlendirilsin. Ama değerlendirilecek pek çok madenimiz, değerimiz varken kömürde ki bu acelecilik neden? Misalen, bor madenimizi ne kadar değerlendirebiliyoruz? Alpu Ovası şehrimizin en önemli ovalarından biri. Tarım ve hayvancılık adına daha da geliştirilmesi bekliyorduk. Ancak çevresel zararları belli olan kömürlü termik santralin Şehrimizi tarım ve hayvancılık adına geriye götüreceği aşikardır. Oysa ki, Dünya Tarım Örgütünün geçtiğimiz yıllarda yayımladığı bir bildiride “2025 sonrası en stratejik silah tarım ürünleri olacaktır” denilmektedir. Bizim tarıma, hayvancılığa ve tarım arazilerine daha çok özen göstermemiz gerekirken, yapılması planlanan termik santralle kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. İlla termik santral yapılacak ve bölgedeki kömür değerlendirilecekse, Şehrimizde tarıma elverişli olmayan bir bölge tercih edilmesi gerekmektedir." dedi.
Özelleştirilmesi planlanan Kazım Taşkent Şeker Fabrikası ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Köse şöyle devam etti: "Henüz Eskişehir Şeker Fabrikası satışı söz konusu olmamakla birlikte, ilk fırsatta satılmak isteneceğinden artık bir şüphemiz kalmadı. Buradan sesleniyoruz Şeker Fabrikaları Milletin malıdır, satılamaz. Bu Milli bir meseledir. Ekonomik bir değer değildir."