BİR KAYIP DAHA

 
Değerli dostlar öncelikle aşağıdaki metni okumanızı rica edeceğim, söyleyeceklerim devamında mevcut olacaktır.
Damızlık Düve Yetiştiriciliği Desteklemesi kapsamında 
(AdanaAdıyamanAfyonkarahisarAksarayAmasyaAydınBalıkesirBurdurÇanakkaleÇorumDenizliEdirneErzurumİzmirKarsKastamonuKayseriKırklareliKonyaMalatyaMuğlaManisaMuşNiğdeSamsunSivasŞanlıurfaTekirdağTokatTrabzon ve Yozgat 32 ilde damızlık düve yetiştiriciliği yapan büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalmasını sağlamasına ilişkin  27/06/2016 tarihli ve 2016/9003 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Karar ile 03/10/2016 tarih ve 29846 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesine İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (Tebliğ No: 2016/39)" ne göre hazırlanarak yürürlüğe girmiştir.
2016 yılı için alınacak başvurular açıklanan illerde 14 Kasım-16 Aralık 2016 tarihleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde kabul edilecektir. Yatırım konuları ve hibe oranları aşağıya çıkarılmıştır.
 
YATIRIM KONULARI VE HİBE ORANLARI                                                                                                                                          
  •                                                                                   HİBE ORANI
  •           YATIRIM KONULARI                                               (%)       
  •           İNŞAAT
  •           Yeni Yatırım                                                              50
  •           Kapasite artırımı/rehabilitasyon
  •           HAYVAN ALIMI 
  •           Damızlık dişi buzağı alımı                                         50
  •           MAKİNE ALIMI
  •           Yem Karma makinesi ve Gübre Sıyırıcı                    50
Proje kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılar detaylı bilgileri İl Müdürlüklerinin Proje Yürütme Biriminden veya www. haygem.gov.tr adresinden alabilirler.
Evet, gördüğünüz gibi Eskişehir olarak yine yoklardayız, yine olabileceğimiz bir listede hatta olmamız gereken listede yokuz.
Kırsalımızın kalkınacağı, köyden kente göçün önünün alınacağı siyasilerimizin her seçim döneminde en revaç sözlerindendir.
Gelin görün bugün Eskişehir merkez dışında ilçelerinde nüfus kalmadığı gibi köylerimizde ise tam anlamıyla sokak soracak kimse bulmak bile mümkün olmamaktadır.
Yukarıdaki örnek yalnızca biri, pek çok olması gerekenden dolayı yaşanan mahrumiyet ve önlem alınmaması, bugünlerin görülememesi neticesinde halimiz açık ve net durumdadır.
Çok sağ olsunlar siyasilerimiz geçmiş dönem hesap verme duyarlılığı gösteriyorlar. Bu davranışı tebrik ediyorum ancak şu yukarıdaki durum nasıl gözden kaçmış anlam veremedim.
Bizim ilçelerimizde, köylerimizde insanlarımız,  şehrin yakın yörelerinde pek çok tesisimiz hayvancılığı yaşatmaya buradan ekmeğini çıkarmaya devam ediyor. İşte bunlara devletin bir destek eli değseydi kötü mü olurdu?