banner536

PROF. DR. GÜNAY: HER ALANDA KADIN OLMALI

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, 24 TV ekranlarında yayınlanan ve Ardan Zentürk’ ün sunduğu ‘’Farklı Görüş’’ Programı’nın canlı yayın konuğu oldu. Türkiye’nin uluslararası alanda her anlamda yürüttüğü mücadelenin değerlendirildiği programda Prof. Dr. Günay ekonomi ve kadın hakları konusundaki açıklamalarıyla dikkat çekti.

PROF. DR. GÜNAY: HER ALANDA KADIN OLMALI
06 Mart 2018 Salı 15:14

Prof. Dr. Günay, program esnasında konunun yaklaşan 8 Mart Kadınlar günü üzerinden kadın haklarına gelmesi üzerine söz alarak, ‘’Türkiye’ de her alanda kadının aldığı rolü güçlendirmeliyiz. Ben bir kadın siyasetçi olarak şunu belirtmek istiyorum; Siyasette erkeğin egemenliği hala devam ediyor. TBMM’ de 82 kadın milletvekilimiz var. Nüfusumuzun %49,8’i kadınken, kadınlarımızın TBMM’ de temsil oranı ne yazık ki %14,2. Bu oranla ülkemiz dünyada 182. sırada. Türk kadının hakettiği yer kesinlikle bu değil. Bakın tarih boyunca Türk kadını hep erkeğin yanında olmuştur. Her hakanın yanında bir hatun vardır. Kurtuluş Savaşı’ nda yine en ön safta kadınlarımız vardır. Kadınlar olayları bütün görüp ayrıntılara da dikkat ederler. Kadınlar doğası gereği birçok işi aynı anda yapabilir. Zaten kadınlarımız bugün de hakettiği statüyü kazanma yolunda önemli adımlar atıyor. Pozitif ayrımcılığa da ihtiyacımız yok. Siyasette veya herhangi bir alanda kadının önüne engel çıkarmayın yeter! ‘’ şeklinde açıklamada bulundu.

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİMDE ESKİŞEHİR’İ ÖRNEK VERDİ

Ülke ekonomisinin geliştiğine ancak daha büyük atılımlar için katma değeri yüksek üretim ve akıllı uzmanlaşma konularında girişimlerde bulunulması gerektiğine değinen Prof. Dr. Günay, ‘’İhracatımızın bir kısmı ithalata bağlı. Bunun yanında yüksek teknoloji ürünlerin toplam üretimdeki payı hala çok düşük. Bizim, Türkiye olarak katma değeri yüksek üretim yapmamız gerekiyor. Burada akıllı uzmanlaşma tekniği ile katma değeri yüksek ürünlerin üretimine odaklanmak ve Ar-Ge faaliyetlerine devam etmek çok önemli. Eskişehir buna çok güzel bir örnek. TEİ’ de TÜLOMSAŞ’ ta bu dediğim sistem işlemekte. Yüksek teknoloji, katma değeri yüksek üretim gerçekleşmekte. Bu sistem tüm ülkemize yayılabilsin diye, devletimiz Ar-Ge faaliyetlerini destekliyor. Yeni teknolojiler konusunda çalışmak isteyen firmalarımıza birçok teşvikler veriliyor. Bunlar önemli adımlar ve ileride meyvelerini hep birlikte yiyeceğiz.’’ Dedi.



TÜRKİYE ARTIK OYUN KURUCU

Afrin’ deki terör unsurlarına yönelik devam eden Zeytin Dalı Harekâtı, Avrupa ve ABD ile ilişkiler ve Suriye konularına da değinen Günay, ‘’Türkiye küresel ve özellikle bölgesel gelişmelerde artık verilen rolü oynayan bir aktör değil, oyun bozucu hatta artık oyun kurucu bir güç olmuştur. Küresel düzen yeni dengesini ararken, çok kutuplu dünyada Türkiye önemli bir bölgesel güç ve küresel aktör olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ ın Somali 2011 ve 2016, Sudan 2017 ziyaretlerinin satır aralarını iyi okumak lazım. Tüm dünya 15 Temmuz ve sonrasında Türkiye’nin haklılığına tanık oldu ancak batının ikircikli yaklaşımını algı operasyonlarında yoğun bir şekilde görüyoruz. Bizler de yurtdışında daha aktif siyaset yapmalı, terör örgütleri ve yabancı yandaşlarına alanı bırakmamalıyız. Zeytin Dalı Harekâtı ile ise Türkiye sadece güneyinde oluşacak terör kuşağını engellemiyor, Kızıldeniz’deki İsrail açılımını hiç tahmin edilmeyecek şekilde kontrole aldı. İsrail-ABD-BAE-S. Arabistan projesi engellendi. Bu ülkelerin Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ a tepkilerinden belli olmuyor mu? Avrupa tarafında da bir rahatsızlık var. Çünkü Avrupa yönetemediği Türkiye’nin bölgedeki dinamikleri yönlendirmesinden ve bölgesel lider olmasından çekiniyor. Aslında istikrarlı ve güçlü bir Türkiye Avrupa için güvencedir. Bunu zamanla anlayacaklarını umut ediyoruz.’’ Dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.