ODUNPAZARI MECLİSİ’NDE “TERMİK SANTRAL” TARTIŞMASI

Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında gündem maddelerine dakikalarca geçemeyen meclis üyeleri arasında Alpu’ya yapılması düşünülen Termik Santral Projesi ve Diyanet’te yayınlanan evlenme yaşı konuları tartışma yarattı.

ODUNPAZARI MECLİSİ’NDE “TERMİK SANTRAL” TARTIŞMASI
26 Ocak 2018 Cuma 09:30

Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumu Avukat Kazım Kurt başkanlığında yapıldı.

Toplantıda gündem maddelerine dakikalarca geçemeyen meclis üyeleri arasında Alpu’ya yapılması düşünülen Termik Santral Projesi ve Diyanet’te yayınlanan evlenme yaşı konuları tartışma yarattı.

Oturumda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mahmut Süzen, termik santralin kente yapılması durumunda oluşacak zararlar hakkında bilgi verdi.

“ZEHİR AYRIM YAPMAZ”

Burada sen, ben, AKP, CHP, Ayşe, Fatma gibi bir durumun olmadığını söyleyen Süzen, “Bu şehirde herkes yaşayacak. Zehir ayrım yapmayacak. Herkes zehri soluyacak” dedi.

CHP’li Gülten Seber ise Diyanet’te yayınlanan evlenme yaşının 9 olarak ifade edilmesine tepki gösterdi.

Çocuk yasasının ıskalanarak böyle bir açıklamanın yapıldığını iddia eden Seber, “Diyanet kendi işine baksın. Ülkede birçok mezhep var. Birlik ve beraberlik için programlar hazırlasın. Kadınlar üzerinden erkekler elini çeksin” diye konuştu.

“DEREYİ GÖRMEDEN PAÇALARI SIVAMAYIN”

İddialara yanıt veren AK Partili Mustafa Özkan ise dereyi görmeden paçaların sıvandığını belirtti. Termik santral konusunda CHP’nin eline güzel bir fırsat geçtiğini ve bunun seçimlere kadar sürdürüleceğini dile getiren Özkan, “Artık teknolojiler gelişiyor. Filtre imkânı var. Filtrelendikten sonra herhangi bir zararı yok santralin. Hemen öyle kanserden ölüp giden de yok. Uygun şartlarda işletilirse bir sürü insana istihdam sağlatacak. Bu da insanımıza fayda sağlayacak” yorumunda bulundu.

Özkan ayrıca 9 yaşında kız çocuklarının evlendirileceği gibi bir durumun olmadığını, bu açıklamaların doğru olmadığını aktardı.

AK Partili Sıtkı Karaca ise santral hakkında şunları söyledi: “ Termik Santralin olmamasını ben daha çok isterim.   Niye isteyeyim? Akılsız mıyım?  Ama eğer Türkiye’de enerji sorunu varsa bunu yapmak zorundayız”

Uzun süren tartışmalara son noktayı koyan Başkan Kazım Kurt ise, “ Türkiye’de evlenme yaşı bellidir. Kim ne derse desin hikayedir. Tartışmaya gerek yoktur. Alpu Ovası da tarım dışı kullanılamaz. Termik santrali hala tartışıyor olmak abesle iştigaldir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan gündeme gelen 10 madde de oy birliğiyle kabul edilerek meclis oturumu 2 Şubat tarihinde yeniden toplanılmak üzere sonlandırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.