banner536

Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, 41 yıllık birikimini bu merkezde paylaşacak

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, 41 yıllık tecrübesini yeni kurduğu ‘Çocuk Kalp Merkezi’nde hastalarıyla paylaşacak.

Prof. Dr. Zübeyir Kılıç,  41 yıllık birikimini  bu merkezde paylaşacak
11 Ocak 2018 Perşembe 15:10

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç’ın muayenehanesi, Büyükdere Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda hizmete açıldı. Kılıç, 41 yıllık hekimlik deneyim ve birikimlerini yeni kurduğu ‘Çocuk Kalp Merkezi’nde çocuklara yardımcı olmak için devam ettireceğini ifade etti. 

ÖMRÜNÜ BİLİME ADADI

Bütün akademik hayatının Eskişehir’de geçtiğini anlatan Kılıç, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki Başhekimlik ve Dekanlığı süresince eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinde özellikle kalite ve akreditasyon çalışmalarında çok önemli katkıları olduğunu belirterek, “Çocuk kardiyoloji bilimdalını 1993’te kurdum ve Türkiye’nin en önemli merkezleri arasında olması için çok önemli katkılarım oldu. Uzun süre tek başıma çalıştım. Sonra elemanlar yetiştirdim. Türkiye’de ve dünyada yapılan tedavilerin ve girişimlerin bu merkezde yapılabilmesi için fedakarlıklarda bulundum. Yurtiçi ve yurt dışı eğitim faaliyetlerini yürüttüm. Bu deneyim ve tecrübelerimi yeni kurduğum Çocuk Kalp Merkezi’nde devam ettirmek istiyorum. Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik illerindeki çocukların kalp sağlığına katkı sağlamak istiyorum. Özellikle koruyucu kalp sağlığı hizmetini ön plana çıkarmak istiyorum” dedi.

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

En sık görülen çocuk kalp hastalığının doğuştan olan kalp hastalıkları olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Doğum öncesinden itibaren görülen bu yapısal anomaliler çocuklarda değişik klinik bulgulara yol açmaktadır. Erken teşhis ve müdahale yaşam şansını ve kalitesini artırmaktadır. Morarma, çabuk yorulma, beslenme bozuklukları, nefes darlığı gibi klinik bulgular oluşturabileceği gibi hiç bir klinik bulgu olmadan da doğuştan kalp hastalığı olabilir.

Doğuştan olmayan sonradan gelişen kalp hastalıkları da olabilir. En önemlisi akut romatizmal ateştir. İleri ülkelerde sıklığı azalmış olmasına rağmen Türkiye'de maalesef hala önemli bir kalp patolojisi olarak devam etmektedir. Streptokokal boğaz enfeksiyonu geçirenlerde oluşmaktadır. Koruma ve tedavisi mümkünken Türkiye de hala sık görülmesi düşünülmesi gereken üzüntü verici bir durumdur” ifadelerini kullandı.

ERKAN TANI ÖNEMLİ

Doğuştan kalp hastalıklarının önlenebilir ya da erken tedavi edilerek yaşam şansı ve kalitesinin artırılabildiğine vurgu yapan Kılıç, “Doğum öncesi yapılan fötal ekokardiyografi ile erken tanı ve tedavi mümkündür. Tedavide cerrahi yerine girişimsel tedavi yöntemleri ön plana çıkmaktadır. Bunun için iyi merkezler kurulmalı çocuk kardiyoloğu, çocuk kalp cerrahı, kadın doğum uzmanı perinatolog, çocuk kalp anestezisti, yeni doğan uzmanı ve yoğun bakım uzmanından oluşan bir ekip halinde çalışmalar yürütülmelidir. Başarı ancak böyle oluşur” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.