CHP O HAKİMİ HSK’YA ŞİKAYET EDECEK

Çifteler’de yaşanan süreç ile ilgili olarak açıklamalarda Bulunan CHP Eskişehir İl başkanı Abdulkadir Adar, “Adayımız Zehra Konakçı’nın kazandığı belediye başkanlığı elinden alınmıştır. Biz o hakim ile ilgili olarak Hakimler Savcılar Kuruluna gerekli müracaatları yapacağız” dedi.

CHP O HAKİMİ HSK’YA ŞİKAYET EDECEK
07 Nisan 2019 Pazar 13:10

Çifteler’de yaşana süreci anlatan Adar,  “Pazar gecesi saat 23 gibi bir bilgi çiftelerdeki arkadaşlarımız seçim sonuçları ile bazı sıkıntılar yaşandığı bildirildi. Sayın milletvekilimiz, ben ve bazı arkadaşlar Çifeteler’e gittik. Ancak ertesi gün saat 15.30 gibi sonuçları alarak Çifteler’den ayrılabildik. Ayrıldığımızda 8 oy farkla Milliyetçi Hareket Partisi adayının seçimi kazandığı seçim kurulu tarafından ifade edildi. Ama orada bir başka dikkat çeken konu vardı 446 tane geçersiz oy vardı. Dolayısıyla biz o geçersiz oylar ile ilgili 7 sandıkla ilgili itirazlarda bulunduk. İlçe seçim kurulu 2 gün beklettikten sonra Salı günü saat 17.00 gibi kararını vermek üzere seçim kurulunu topladı. Bir saat sonra geçersiz oyların tekrar sayılması kararı verildi. Ancak kararın yazılması ve ilan edilmesi esnasında seçim kurulu hakimi yemek molası bahanesiyle erteledi. Ve ne olduysa ondan sonra olaylar cereyan etmeye başladı. Orada cereyan eden hadiselerin çok doğru olmadığını vurgulamıştık. Seçim kurulunun siyasi baskılardan dolayı almış olduğu karar sonrası biz il seçim kuruluna itiraz ettik. Dün 18.00 de il seçim kurulu oyların tümünün sayılması kararını verdi. Biz Çifteler seçim kurulu hakimini sayımın bir an önce yapılması için uyardık. Seçim kurulu hakimi sürekli bu işi oyaladı. Tüm hazırlıklar yapılmasına rağmen saat 21’de yüksek seçim kurulunun bu sayım işlemin durdurulması yönünde karar aldığını bildirdi. Kararı bize vermesini istediğimiz de kararın gelmediğini söyledi. Bana göre adayımız Zehra Konakçı’nın kazanılmış belediye başkanlığı elinden alındı. Biz o hakim ile ilgili hakimler savcılar kuruluna gerekli müracaatımızı yapacağız” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.