Heykeltıraş Ramazan Tilki'nin yaptığı Yılmaz Büyükerşen heykelinin açılış seremonisinde konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy: Yılmaz Büyükerşen, yüreği insan sevgisi ile dolu ve çocuklara, gençlere olan ilgisi, saygısı, sevgisi onu bu şehrin bir eğitim, kültür, sanat şehri olması için yönlendirmiştir. O şehrine aşık bir insandır.
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni birincilikle bitiren, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanı Ramazan Tilki'nin yaptığı Yılmaz Büyükerşen heykelini Eskişehir Kent Konseyi’ne armağan etti. Büyükerşen’in heykelinin açılış seremonisi Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan Masal Şatosu önüne gerçekleştirildi. Açılışa Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, İş İnsanı Sinan Özeçoğlu ve Eskişehir Kent Konseyi bileşenleri ile üyeleri katıldı.
BÜYÜKERŞEN BİLGE BİR KİŞİDİR
Açılış konuşmasını yapan Atatürkçü Düşünce Derneği eski Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, “Sayın Yılmaz Büyükerşen’in heykelinin üzerinde bazı kuruluşların isimleri var. Birisi de Atatürkçü Düşünce Derneği. Biz Yılmaz Büyükerşen hocamızın yurtsever, Atatürkçü kimliğiyle her zaman gurur duyduk, iftihar etik. Derneğimizin adının da bu heykelin üzerinde olması bizleri çok mutlu etti. Yılmaz Büyükerşen bir bilge, bir değerli kişidir” diye konuştu.
KÜLTÜREL DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİ
Yılmaz Büyükerşen’in Eskişehir’de kültürel bir devrim gerçekleştirdiğini söyleyen Kesikbaş, “Bugün çok kıymetli. Yılmaz Hocamızı hepimiz seviyoruz. Bir toplumda kalkınmışlık aslında kültürel örgütlenmeden, kültürel değişimden ve eğitimden kaynaklı. Bunun haricinde işin ekonomik büyümeleri, sanayisi son derece önemli ama Eskişehir’de kültürel bir devrim Yılmaz Hoca ile başlamıştır. Yılmaz Hoca bu kültürel devrimi bu kentte gerçekleştirerek reel anlamda hepimize demokratik bir ortam da yaratmıştır. Eskişehir’in bence bu kadar modern, bu kadar hoş görü içerisinde yaşamasının temel etkenlerinden bir tanesidir” şeklinde konuştu.
HOCAMIZIN KATKISI FAZLA
“Hoca’nın kıymetini bilmek lazım” diyen Kesikbaş, “30 yılda Eskişehir’de müthiş bir değişim oldu. Hoca’nın kıymetini bilmek lazım. Yılmaz Hoca neticede bir fani. Ama 30 yıl içerisinde Eskişehir’de yaratmış olduğu bu kültürel değişim ve bu kültürel örgütlenme ve alt yapısı gerçekten bize bir mutluluk kaynağı. Eskişehir’in bu güzelliğinde de katkısı Hocamızın çok fazla. Kıymetini bilmek lazım” dedi.
ÇOK FARKLI BİR VİZYONU VAR
Yılmaz Büyükerşen’in Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olduğuna dikkat çeken Akçasoy, “Yüreği insan sevgisi ile dolu ve çocuklara, gençlere olan ilgisi, saygısı, sevgisi onu bu şehrin bir eğitim, kültür, sanat şehri olması için yönlendirmiştir. O şehrine aşık bir insandır. Sadece bu şehirde yaşayanlar değil Türkiye’de bu gururu yaşayan, kendisi ile gurur duyduğumuz Yılmaz Büyükerşen’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Onun çok farklı bir vizyonu, gözü var. Biz bakarız ama Yılmaz Hoca hem bakar hem görür. Onunla beraber bir seyahate gittiğimizde hep kendimizi bir sınavda hissederiz. Baktığı ve gördüğü şeyleri bizlerin de görüp görmediğini sorar. O özünde bir hocadır, öğretmendir. Bu heykeli yaparak bizlere armağan eden Sayın Ramazan Tilki’ye Eskişehir Kent Konseyi ailesi olarak teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından heykelin açılışı gerçekleştirildi.
Yılmaz Hoca’dan teşekkür
Kendisinin heykelinin Sazova Bilim ve Kültür Parkı’na konmasına ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Büyükerşen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Anadolu Üniversitesi mezunu, değerli sanatçı ve akademisyen Sayın Ramazan Tilki’nin yaparak Kent Konseyimize hediye ettiği heykelimin, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda yer almasından onur duyuyorum.
Ramazan Bey başta olmak üzere Kent Konseyi Başkanımız Nuray Akçasoy’a ve gönüllülük esasıyla şehrimiz için çalışan tüm Kent Konseyi üyelerine teşekkür ediyorum.
Hocamla vedalaşıyormusunuz
Kurulun tümünün bilgi birikimi ve yaptiklarını toplasanız hocamin yaptıkları ve yapacaklarını anlayacak bunu betona donüsturecek kapasite ve yetenek olduğunu düşünmüyorum
Hocamla VEDALAŞIR GİBİ heykelinin yapılması kıt bir düşüncedir