banner536

Cezmi Ersöz Eskişehirlilerle buluştu

Cezmi Ersöz Edebiyat Söyleşileri kapsamında Odunpazarı Kent Konseyi’nin konuğu oldu.

Cezmi Ersöz Eskişehirlilerle buluştu
29 Eylül 2018 Cumartesi 15:54

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi ve imza gününde Cezmi Ersöz Eskişehirli sevenleriyle buluştu.

Söyleşinin açılışında konuşma yapan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, “Türkiye’nin sanat ve kültür açısından durumunu konuşmaya , konuşturmaya çalışıyoruz. Sanatın, kültürün ve eğitimin geldiği noktayı sorgulamaya çalışıyor ve bu bağlamda Kent Konseyi olarak önemli isimleri misafir etmeye çalışıyoruz. Cezmi Ersöz’de Türkiye’nin entelektüel birikimi ve sanatı konusun da çok iyi tespitleri olan değerli bir sanatçımız. Bugün bizlerle beraber olduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.” diyerek,  Eskişehir kültür ve sanatına dair Kent Konseyi’nin bu tutumu devam ettireceğini vurguladı.

Rasyonel bir ülke değiliz

Türkiye’nin çözümlenmesinin çok zor olduğunu dile getiren Ersöz, “Rasyonel bir ülke değiliz. Bu yüzden rasyonel yaklaşımlarla çözmeye çalışınca başarısız oluyoruz. Bütün profesörler, sosyologlar, iktisatçılar, ekonomistler yanılıyor. Ne seçim sonuçlarını tahmin edebiliyoruz ne de başka bir şeyi. Çünkü maalesef rasyonel bir ülke değiliz.” dedi.

Üniversite gençliği ile bağımızı kopardılar

Ersöz kendisini ağırladığı için Kent Konseyi’ne teşekkür ederek, “Bizim gibi düşünen yazarları artık kimse istemiyor. Üniversiteler bize kapatıldı, üniversite gençliği ile bağımızı kopardılar. Gezi’den sonra  daha da katmerlendi. Sağ olsun, CHP’li Belediyeler olmasa bizi konuk alacak kimse yok. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ama bu düzenin böyle gitmeyeceğini biliyorum.” dedi. Ersöz sözlerine şöyle devam etti: “İzmir SEKA kapatıldı. Yayınevini arıyorum, "Abi kağıt yok." diyorlar. Kağıda zam geldi çünkü ithal ediyoruz. Şu an en ucuz kitap 25 lira. 2-3 kişiyi zengin etmek adına, Türk edebiyatını ve kağıt sanayisini bitirdiler.”  diyerek gençlerin kitap almakta zorlandığını belirtti.

Bende nerde edebiyat başlarsa orda hayat başlar

Hayatın içinden gelenlerden beslenerek eserlerini oluşturduğunu vurgulayan Ersöz, “Ben esin yazarıyım. Orhan Pamuk çok güzel kurgular oluşturan mimarı yazarı mesela. Ben hayatın içinden gelenlerle yazarım. O hikayeye dokunmam lazım, o hikayenin benim canımı yakması lazım. Bende nerde edebiyat başlarsa orda hayat başlar. “ dedi.

İki milyon korsan kitabım satıldı

Türkiyede en çok korsan kitabı satılan yazar olduğunu belirten Ersöz, “Ben bir Fransız yazara korsan kitabın ne olduğunu anlatmaya çalıştım ama anlatamadım, idrak edemedi. Benim iki milyon korsan kitabım satıldı. Yazıktır, bunun içinde sadece yazar değil matbaa çalışanından, editöründen, yayın evi işçisinden herkesin emeği var. Benim şansızlığım korsanın en popüler olduğu dönemde kitaplarımın popüler olmasıydı. Bu sayede çok insanı zengin ettim.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.