banner536

9. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI BAŞLADI

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 9. Uluslararası Sanat Çalışayı, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

9. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI BAŞLADI
17 Nisan 2018 Salı 14:40

Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve çalıştayın bu yılki onur konuğu Devrim Erbil ile 7 ülkeden 24 sanatçı katıldı.

Açılış töreninde ilk konuşmayı Uluslararası Sanat Çalıştayı danışanı Numan Arslan yaptı. Arslan, “Halkımızla, öğrencimizi sanatla buluşturmak amacıyla Tepebaşı Belediyesi ile 2010 yılında başlattığımız Ulusal Sanat Çalıştayı’nın başarısı, yerli ve yabancı sanatçıların ilgisi nedeniyle 2017 yılından itibaren uluslararası olarak devam etmektedir. Başarıyla devam eden Sanat Çalıştayı halkımız tarafından sevilerek diğer illerde ve yurtdışında yapılmaya, yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu harekette ilk olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir diğer gururumuz Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin kültür ve sanata desteğini, sanatı bütün dallarında sürdürmesidir. Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Ataç’ın ve belediye çalışanlarının sanata destek ve katkıları için teşekkür ediyorum. Tepebaşı Belediyesi, siz sanatçıların katkısı ile sanat koleksiyonu açısından Türkiye’nin en zengin belediyesi durumuna gelmiştir. Tepebaşı Belediyesi 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı, siz değerli sanatçılarımızla başarı ile gerçekleştireceğimize gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Çalıştayın onur konuğu olan Devlet Sanatçısı, ressam Devrim Erbil ise bu coşkuyu hep birlikte yaşamanın sevinci içinde olduğunu ve yerel yönetimlerin kültürel yaşam da büyük rol oynadıklarını ifade ederek, “Bu çalıştayın coşkusunu hep birlikte yaşamanın sevinci ve gururu içindeyim. Çünkü yerel yönetimler belki bir kentin kültürel yaşamında bundan sonra daha da büyük rol oynayacak. Avrupa kriterleri içinde insan haklarından söz edilir. Aslında yerel yönetimlere yüklenen bir görev de vardır; o kentte yaşayanların kültürel ihtiyaçlarına cevap vermek... Bu büyükşehirden başlayarak diğer belediyelere yüklenen bir görevdir ve bunu en güzel yapan belediyelerden biri de Tepebaşı Belediyesi’dir. Ben Eskişehir’i yıllardan beri tanıyorum. Kız kardeşim ve eşi burada yaşıyorlardı ve buranın nasıl güzelleştiğine tanık olanlardan biriyim. Üniversitesi, sanat etkinlikleri ile Eskişehir’in örnek bir kent olduğunu söyleyebilirim. Bu sözün, bu çalıştayda olduğumdan dolayı ya da bir nezaket için söylenmiş sözler olmadığını lütfen bilin. Çünkü ben tüm Türkiye’yi dolaşıyorum, dünyayı dolaşıyorum, sergiler açıyorum, konferanslar veriyorum. O yüzden ülkenin birçok kentini tanıyan bir kişi olarak burada dostluklarıyla gurur duyduğum Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç, Eskişehir’e çok büyük şeyler kattılar ve katmaya devam ediyorlar. Sanatçıların bir araya geldiği insanların bir araya gelerek barışı sevgiyi yaşadığı, umutlarının olduğu, yaşama anlam kazandıran sanatın güzelliğini burada yaşıyorum” sözlerini kullandı.

Törende daha sonra konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise sanatın özünde düşünce özgürlüğünün olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 9.’sunun açılışında burada buluştuk. Bir sanat etkinliğini defalarca yapabilmek güç. Ülkenin bu şartlarında yapabilmek zor oluyor ama biz ısrarla devam edeceğiz. Özelikle geçen yıl kazandığımız uluslararası kimliğimiz bize ayrı bir güç verdi. Değerli onur konuğumuz Devrim Erbil, birinci çalıştayda da yanımızdaydı. Hatta o zamanki söylediği bir söz hala kulaklarımda; sanatın özünde düşünce özgürlüğünün var olması çok önemli. Gerçekten de sanatın bakış açısında, ülkede birçok şeyi düzeltebilecek bir yapı var” diye konuştu.

7 ÜLKEDEN 24 SANATÇI

Konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesi Gençlik Korosu katılımcılar için mini bir dinleti gerçekleştirdi. Açılış töreni kokteyl ile son bulurken çalıştay, 20 Nisan tarihine kadar devam edecek. Çalıştaya katılan ressamların çalışmaları hafta boyunca yine Özdilek Sanat Merkezi'nde devam edecek.

Çalıştaya ülkemizin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, İtalya, Japonya ve Ukrayna'dan katılan sanatçılar ise şu şekilde: Devrim Erbil, Ahmet Şinasi İşler, Aynur Mahmudova Kaplan, Ayşegül Kalkan, Ceyda Güler, Deniz Gökduman, Dorit Bereach, Erkin Keskin, Gizem Enuysal, Halil Topçu, Hasan Çağlayan, Hasan Mirza, İsmail Tetikçi, Magdelana Maler, Mehmet Hacıfettahoğlu, Monica Gabotta, Nurcan Perdahcı, Nurdan Likos, Oleksandr Galdekska, Orhan Zafer, Selda Eren, Susumu Ohira, Svetlozar Nedev ve Svitlana Galdetska

Sanatçıların çalışmalarını Özdilek Sanat Merkezi’nde sürdüreceği 9. Uluslararası Sanat Çalıştayı, 20 Nisan saat 18.00’de, Tepebaşı Belediyesi Merkez Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek kapanış töreni ve sergi ile sona erecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.