ÖĞRENCİ SAYIMIZ 33 BİN 300’Ü BULDU

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 2017-2018 Akademik Yılı açılış töreni, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış etkinlikleri ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından ESOGÜ Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk konulmasını takiben, akademik ve idari personelin de katılımıyla gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anıttaki törenin ardından ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine geçildi. Törende konuşan ESOGÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Betül Yaşar, küreselleşme ve bilgi toplumuna geçiş ile birlikte yükseköğretimin öneminin ve üniversitelerden beklentilerin arttığını belirtirken, üniversite öğrencileri olarak kendilerinin de sürekli okuyup yeni şeyler öğrenme hevesi içinde olmaları gerektiğini ifade etti. ESOGÜ öğrencilerinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üreten, düşünen ve katkı sağlayan bir nesil olarak geleceğe yön vereceklerini belirten Betül Yaşar, 2017-2018 Akademik Yılı’nın hayırlı olmasını diledi.


ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ’nün 47 yıldır “Maziden Geleceğe, Bilgiden Değere” ilkesi ile çalışmalarını sürdürdüğünü ve kurulduğu günden bugüne ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrenci yetiştirirken, bilimsel çalışmalarını da artırarak sürdürdüğünü kaydetti. Evrensel olmayanın milli faydaya dönüşmeyeceği düşüncesiyle evrensel olanla milli olanı harmanlama gayretinde olduklarını belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ’yü ülkemizin 193 üniversitesi arasında 24. sıraya taşımanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen öğrenci merkezli bir üniversite olarak öğrencilerin üniversite yönetiminde söz sahibi olmasına büyük önem verdiklerini, ayrıca 100’e yakın öğrenci kulübü ve Gençlik Danışma Birimi’nin yıl boyu gerçekleştirdikleri akademik, kültürel ve sosyal etkinlikleri memnuniyetle takip ettiklerini ifade etti. Üniversitede alınan eğitimin uygulamadan ve eleştirel bakış açısından yoksun olmasının düşünülemeyeceğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu noktada ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM)’nin yürüttüğü üniversite sanayi işbirlikleri ve gençlere yönelik girişimci eğitimlerinin gençlere yeni bir vizyon kazandırarak onları iş dünyasıyla buluşturmasının taşıdığı öneme dikkat çekti. Yeni akademik yılda 80 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 5 bin 87 gencin ESOGÜ’lü olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, böylece ESOGÜ’nün öğrenci sayısının bin 100’ü yabancı uyruklu olmak üzere 33 bin 300’ü bulduğunu, bunların da 6 bin 415’inin lisansüstü öğrencilerden oluştuğunu kaydetti.


Prof. Dr. Hasan Gönen 15 Temmuz ve tüm şehitlerimizi rahmetle andığını ve gazilerimize de sağlıklı ömürler dilediğini belirtirken, güçlü Anadolu insanının 5 bin yıllık geçmişi boyunca olduğu gibi bugün de yedi düvele karşı mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen kurulduğu günden bugüne vatanını seven ve milletine bağlı gençler yetiştiren ESOGÜ’nün sahip olduğu değerlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde ve Güçlü Türkiye’nin inşasında üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getireceğini söyledi. Yeni öğretim yılında da milli gayelerimiz etrafında birleşerek birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin geleceği için çok çalışmamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, Türkiye Cumhuriyeti’nden başka devletimizin olmadığını ve bu nedenle bizi millet yapan vatan, dil, bayrak gibi milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Hasan Gönen yeni öğretim yılının tüm öğrencilere, akademisyenlere ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.
Açılış konuşmalarının ardından Savronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Işık’a fahri doktora tevdi edilmesine geçildi. ESOGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hürriyet Erşahan’ın Kenan Işık’a fahri doktora verilmesine ilişkin ESOGÜ Senatosu kararını okumasının ardından Kenan Işık’a Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından cübbesi giydirildi ve fahri doktora belgesi takdim edildi.


Fahri doktora takdiminin ardından konuşan Işık, mühendis olarak işinin düşünmek, tasarlamak, üretmek ve bunları vatana, millete ve topluma yararlı hale getirmek olduğunu, bundan daha önemli bir şeyin de olmadığını ifade etti. Zor bir coğrafyada yaşadığımızın ve zor bir dönemden geçtiğimizin bilincinde olmamız gerektiğini belirten Kenan Işık, huzur ve refaha ulaşmak için mutlaka çok çalışmamız, katma değerli üretmemiz ve işimizi layıkıyla yapmamız gerektiğini söyledi. Bilginin gücü ile bilime, bilimsel yaklaşımlar ile ileri teknolojilere, yeni ve özgün çözümlere ulaşmamız gerektiğini ifade eden Kenan Işık, bunu yapmazsak bu coğrafyada rahat edemeyeceğimizi ve bundan dolayı da dünya çapında söz sahibi olmamızın mümkün olamayacağını kaydetti. Bugüne kadar birçok kurumda görev yaptığını ve bunların hepsinde görevini layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını belirten Kenan Işık, ESOGÜ tarafından kendisine takdim edilen fahri doktora ile üzerindeki yükün daha da arttığını ifade ederek artık daha da çok çalışacağını söyledi. ESOGÜ öğrencilerine seslenerek her insanın kaderinin kendi çalışmasına bağlı olduğunu hatırlatan Kenan Işık, üzerlerine düşeni yapmaları durumunda hiçbir zorluktan korkmalarına gerek olmadığını söyledi ve yollarının açık olmasını diledi. Kenan Işık bugüne kadarki destekleri için yakınlarına şükranlarını sunarken, sözlerini fahri doktora unvanına layık görülmesinden dolayı ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESOGÜ Senatosu ve tüm ESOGÜ’ye teşekkür ederek tamamladı.


Açılış töreni ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çelikkaya’nın verdiği “Türkiye Ekonomisinin Genel Görünümü” konulu akademik yılın ilk dersi ile tamamlandı.

Haberler