ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HALKLA BULUŞACAK

Türk Dünyası Vakfı tarafından inşası tamamlanan ve kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak olan Bilim Kültür ve Sanat Merkezi, imzalanan protokol çerçevesinde Anadolu Üniversitesi’ne tahsis edilmişti. Bilim Kültür ve Sanat Merkezi yapılan toplantı ile basına tanıtıldı.

Yapılan toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Azmi Çelik, Anadolu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Türk Dünyası Vakfı’nı temsilen ise Mütevelli Heyet Başkan Vekili Prof. Dr. Fazıl Tekin, AK Parti İl Başkanı M. Dündar Ünlü, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan , Anadolu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ''Merkezimiz 14 Nisan Cuma günü halka açılacaktır, 2013 Türk Dünyası Başkenti Ajansı tarafından şehrimize çok değerli eserler kazandırıldı. Ajans yerin, Türk Dünyası Vakfına bıraktı. Bu merkez bir protokol ile üniversitemize tahsis edildi. 80 bin metrekare Türk Dünyası Vakfına ait alanda , 15  bin metrekareye kurulu bir merkez.  Geleneksel Türk Mimarisine göre inşa edilmiş 40 farklı oda var. Bu odalarda Türk bilim adamlarının tanıtımı gerçekleştiriliyor. 10- 15 dakikalık video sunumları var odalarda. 25 rehber öğrenci gelen misafirlerimizi gezdirecekler.
ANFİ TİYATRO
300 kişilik anfi tiyatromuz var. Önümüzde ramazan ayında burada etkinlikler yapmayı planlıyoruz.
MUSİKİ TARİHİ MÜZESİ
Musiki tarihi müzemiz var. Bu müzede devlet konservatuarı takip edecek. Türk Dünyasına ait 216 müzik aleti sergileniyor, aynı zamanda  müzik aletleri kurulan düzenek ile dinlenebiliyor. 
MATEMATİK NOKTASI 
Matematik noktası oluşturuldu; Matematik noktası Fen Fakültesinde zaten kuruluydu onu buraya taşıdık. Sorumluluğu Fen Fakültemizde olmaya devam edecek.
MATEMATİK ÖLÇEĞİ VE MATEMATİK UYGULAMA MERKEZİ
Matematik Ölçeği ve Matematik Uygulama Merkezinde Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden hocaların liderliğinde yürüyecek, özellikle okul öncesi çağdaki çocukların matematik yeteneğini geliştiren bir  ölçek geliştirildi Eğitim Fakültemiz tarafından. Bu merkezde  bu ölçeği öğrenciler üzerinde uygulayacağız.
ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ UYGULAMASI 
2011 yılından beri Anadolu Üniversitesi olarak uyguladığımız Çocuk Üniversitesi uygulamamız var. Çocuk Üniversitesi’ni bu merkeze taşıyoruz. Özellikle sanatsal, sportif ve bilimsel etkinlikler düzenlenecek. Seramik, Cam ve resim Atölyesi yer alacak bu bölümde.
UZAY BİLİMLERİ UYGULAMA ALANI
Üniversitemizin Mayıs ayında faaliyete geçecek bir birimi;Yunus emre Gözlemevi. Üniversitemize ait Bora Bey Göleti’miz var. BU Gölette  Fen Fakültesi Astrrofizik Hocalarımızdan Metin Hoca tarafından yürütülen bilimsel araştırma projesi  var. Proje kapsamında  biz gözlemevi kuruldu ismini Yunus emre Gözlemevi koyduk. Gözlem Evinin bir ofisi de burada olacak ve gökyüzü hareketleri teleskop ile izlenecek.

 14 Nisanda  Hat sanatı sergisi ile açılacak olan merkez, 23 Nisan Çocuk Üniversitesi etkinliği ,10 Mayıs Tasavvuf Musikisi Konseri, 6-7 Mayıs Gençlik Kurultayı,1-14 Mayıs Matematik Sergisi,16-17 Mayıs Uluslararası Cengiz Dağcı sempozyumu, 22-25 Mayıs TÜBİTAK 11. Ortaokul öğrencileri proje yarışması final sergisi ve 26 Mayıs- 1 Haziran  Mikro heykeller yarışması ile ziyaretçilerini kabul edecek.''

 
''Organik aydınlar halkı üniversite ile buluşturacak''
 Anadolu Üniversitesi Bilim Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili konuşan  Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ''Halkla üniversitenin buluştuğu bir mekan olacak. Organik aydın, halkı ile içi içe olan, yerelin sorunlarını akademik ortamda izleyen bir üniversite modelini burada gerçekleştireceğiz. Anadolu Üniversitesi halkla daha iç içe olabileceği yeni bir kampüse sahip oldu ''dedi.
 

 
Haberler