Açıköğretimde 1,5 milyon öğrencinin sesi olacaklar

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde, “Kalite Elçileri” projesi başlatıldı. Başlatılan projeyle gönüllü öğrenciler, deneyimlerini, yaşadıkları sıkıntıları ve önerilerini doğrudan ilgililere aktarabilecek.

Anadolum eKampüs sistemine geçilmesiyle birlikte, Açıköğretim Fakültesi Öğrenme Teknolojileri Araştırma Geliştirme (ÖTAG) Birimi farklı ve yeni birçok öğrenme malzemesini öğrencilerin hizmetine sunmaya başladı. Açıköğretim Fakültesi öğrenme malzemelerinin kalitesinin yükseltilmesi için önemli bir projeyi hayata geçirdi. “Kalite Elçileri” projesiyle birlikte Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, öğrenme malzemelerini kullanırken sahip oldukları deneyimleri, yaşadıkları sıkıntıları ve bu malzemelerin daha kaliteli olması adına önerilerini doğrudan ilgililere aktarabilecekler. Ayrıca isteyen öğrenciler, daha iyi öğrenebilmek ve diğerlerinin öğrenmesine katkıda bulunabilmek adına geliştirip kullandıkları kendi öğrenme malzemelerini de sistem içinde paylaşabilecekler.
“Proje, öğrencilerin görüş ve önerilerine ne kadar değer verildiğinin önemli bir göstergesi”
Kalite elçilerini Anadolu Üniversitesi Konukevine kahvaltıya davet eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bu projenin, öğrencilerin görüş ve önerilerine ne kadar değer verildiğinin önemli bir göstergesi olduğunu kaydetti. Gündoğan, “Şimdiden 2 binin üzerinde katılımcısı olan “Kalite Elçileri” projesinin, Açıköğretim öğrencilerinin kuruma olan aidiyet duygularını da yükselteceğini düşünüyorum. Öğrenme malzemelerinin çeşitliliğinin artması sistem için ne kadar önemliyse, bu malzemelerin kalitesinin yüksek tutulması da o kadar önemli ve öncelikli bir konudur” dedi.Toplantıda söz alan Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yücel Güney ise, öğrenme malzemeleriyle ilgili görüş bildirmek ve kendi öğrenme malzemelerini geliştirerek paylaşmak isteyen öğrencilerin, https://ekampus.anadolu.edu.tr/ adresindeki Anadolum eKampüs sisteminde kendileri için açılan “Kalite Elçileri” sekmesine girerek projeye dâhil olabileceklerini ifade etti. Açıköğretim Fakültesi Öğrenme Teknolojileri Araştırma Geliştirme (ÖTAG) Biriminin, gönüllülük esasıyla çalışacak olan kalite elçileriyle gerek yüz yüze gerekse internet üzerinden canlı olarak haftada bir toplanarak kalite çalışmalarını geliştireceklerini ifade eden Güney, Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan kalite elçileriyle de yüz yüze toplantılar gerçekleştirileceğini söyledi.Öte yandan şuanda projeye 2 bin 200 öğrencinin gönüllü olarak destek verdiği bildirildi.
Haberler