Başkan Ünlüce: Yaşanan şiddet olayları hepimizi derinden sarstı

Son günlerde yaşanan şiddet olaylarını işaret eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, toplumun gerecek mimarları olarak seslendiği kadınlara Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile irtibata geçmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Son dönemde yaşanan şiddet olaylarının tüm toplumu derinden sarstığını belirten Ünlüce, “Toplumun gerçek mimarları kadınlar, sevgili kız kardeşlerim; Son dönemde ülkemizde artan kadın cinayetleri, kadına ve çocuklara yönelik şiddet haberleri hepimizi derinden sarstı. Bir insanın hayatının hayallerinin ve umutlarının, böylesine acımasızca sona erdirilmesi, kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

Ünlüce Eskişehir’in ilk kadın belediye başkanı olduğunun altını çizerek, hiçbir kadının kendisini güvensiz hissetmemesini gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Bu şehrin ilk kadın belediye başkanı olarak, bir hukukçu olarak, hepsinden de öte bir kadın olarak şehrimizde hiçbir kadının kendini güvensiz hissetmesini istemem.

Yalnız değilsiniz. Kendinizi asla yalnız hissetmeyin. Kimseye anlatamam diye düşünmeyin.

Biz buradayız. Sizleri dinlemeye hazırız.

Bu amaçla; sizlere bir kez daha Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimizi hatırlatmak istiyorum.

Alanında uzman personelimiz ve diğer kurum-kuruluşlarla iş birliklerimiz sayesinde, merkezimizden hukuki ve psikolojik destek dahil olmak üzere birçok hizmeti ücretsiz alabileceğinizi lütfen unutmayın.

Sizler için düzenlediğimiz güçlendirici eğitimlere katılım da sağlayabilirsiniz.

Bizler her bir kadının ve çocuğun yaşam hakkını, geleceğini ve güvenliğini sağlamak için sorumluluk almaya ve adımlar atmaya devam edeceğiz.

Bizim işimiz yakınmak değil, sorumluluk almaktır. Tüm yetkililerden de üzerlerine düşeni yapmalarını bekliyoruz.

Biz her konuda işbirliği yapmaya hazırız.

Sevgili kadınlar, değerli kız kardeşlerim siz yeter ki kendinizi yalnız hissetmeyin.

Her zaman yanınızda olacağız.

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi İrtibat No: 0222 233 08 08

Haberler