Türkiye buluşmalarında konuşan Albayrak: Eskişehir’e 70 milyar lira yatırım yaptık

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında yaptığı konuşmada, AK Parti’nin Eskişehir’e 70 milyar lira yatırım yaptığını belirten Gürhan Albayrak, il genelinde yatırımların durmadan sürdüğünü söyledi.

Çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, Eskişehir'e AK Parti hükümetleri tarafından son 20 yılda yapılan yatırım ve destek tutarının yaklaşık 70 milyar lira olduğuna dikkati çekerek, il genelinde yatırımların durmadan sürdüğünü söyledi. Çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı toplantı da

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana istişare kültürüne inanan ve önem veren bir parti olduğunu belirten Albayrak, “ Güzel şehrimiz Eskişehir’e AK Parti Hükümetlerimiz tarafından son 20 yılda yapılan yatırım ve destek tutarı yaklaşık 70 milyar TL’dir. Şöyle bir özetleyecek olursak;

Adalet Sarayı, Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Yüksek Hızlı Tren, 33 bin kişilik stadyum, Çevre yolu üzerindeki batçıklar, onlarca restorasyon projesi, kamu binalarının yenilenmesi, 15 bin depreme dayanıklı konut, sayesinde tek bir öğrencimizin açıkta kalmadığı 20 bin kapasiteli KYK yurtları…

Bakın, bunlar genel ve büyük projeler. Detaylara girmedim. Sayarken bile yoruluyorsunuz.

Peki, bu projeler yetti mi yetmedi…

Hükümetimiz yatırımlara durmaksızın devam etmektedir. 2024 – 2025 yılı için 16 ayrı okul, 287 derslik bu dönem ilimize kazandırıldı.

TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Odunpazarı ilçemiz Mamuca mevkiindeki 3109 adet konutta anahtar teslim törenleri devam ediyor. Mihalıççık’ta 142, Beylikova’da 189, İnönü’de 126 konut da hemen hemen tamamlanmak üzere. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.

Aşkınan koşan yorulmaz demiş şair. Bunları ülkeni ve şehrini sevmeden yapamazsın. Halka hizmet Hakk’a hizmet şiarıyla durmaksızın çalışmaya devam…

Bir sanayici olarak şu konuya da değinmeden geçmek istemiyorum. 2000’li yıllarda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firma sayısı 98 civarındaydı. Sizde günümüzde bu rakam kaçtır?

Hemen sizlere söyleyeyim. Günümüzde EOSB’de bulunan fabrika sayısı 909 olup, 629 fabrika üretim halindedir. Yaklaşık 50 bin çalışanıyla EOSB geçtiğimiz yıl 4,2 milyar dolarlık ihracat ile 81 il arasında 12. sırada yer almıştır. Şu tablo her şeyi apaçık anlatıyor ve ne kadar gurur duysak azdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinden Allah razı olsun.

Sayın Başkan Vekilim, MKYK Üyelerim, Milletvekillerim ve kıymetli hazirun, toplantımıza katılımlarınızda dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Allah’a emanetsiniz." dedi.

Toplantıya, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan ve İdris Nebi Hatipoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili ve İl Koordinatörü Ayhan Salman, AK Parti MKYK Üyesi Ali Demirel ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Haberler