Ayşe Ünlüce Eskişehirlilere seslendi: Kendinizi yalnız hissetmeyin

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce , Tepebaşı ilçesi Rauf Orbay Caddesi Şehit Rüstem Demirbaş Parkı çay bahçesinde Arda K. isimli şüpheli tarafından bıçakla yaralanmaları sonucu hastaneye kaldırılan vatandaşları ziyaret etti. Ünlüce ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Bu üzücü olay vesilesiyle çocuklarımıza, gençlerimize bir kez daha seslenmek istiyorum; lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin. Aile içinde veya toplumsal yaşamda sorunlarınız olabilir. Bu sorunlar sebebiyle kendinizi değersiz hissettiğiniz dönemlerden geçiyor olabilirsiniz. Gelin, dertlerinizle dertlenelim, çözümü birlikte arayalım” dedi.

Ünlüce ziyaret sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Ülkemizin en yaşanabilir şehirlerinden biri olan güzel kentimizde önceki gün yaşanan saldırı hepimizi derinden üzdü. Saldırıda yaralanan hemşehrilerimizi hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bu süreçte görevlerini hızla yerine getiren kolluk kuvvetlerimize ve yaralılarımızı hastanelerde en iyi şekilde ağırlayan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.

Böylesi trajik olaylarda hemen net yargılara varmak ve neden sonuç ilişkisi kurmak doğru değil. Dolayısıyla gerçekleşen bu saldırıyı sadece "dijital oyun bağımlılığına" bağlamak kolaya kaçmak olur. Mutsuzluk, güvensizlik, yalnızlaşma gibi duyguların neden olduğu toplumsal yıkım da ele alınması gereken son derece önemli bir sorun. Konuyu bilim insanları ve ehliyetli uzmanlar tartışsın. Biz de çıkan sonuca göre, üzerimize düşenleri yapalım.

Bu üzücü olay vesilesiyle çocuklarımıza, gençlerimize bir kez daha seslenmek istiyorum; lütfen kendinizi yalnız hissetmeyin. Aile içinde veya toplumsal yaşamda sorunlarınız olabilir. Bu sorunlar sebebiyle kendinizi değersiz hissettiğiniz dönemlerden geçiyor olabilirsiniz. Gelin, dertlerinizle dertlenelim, çözümü birlikte arayalım. Çocuk Hakları Birimimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz, Halkla İlişkiler Birimimiz gibi birçok noktada sizlere destek olmak için hazırız.

Son sözüm de ebeveynlere; çocuk sahibi olmak bu dünyanın en güzel duygularından biri. Her çocuk kendine özgü ve değerli. Çocuklarımızı hak ettikleri gibi yetiştirmek de hepimizin en temel görevi. İşlemeyi bildiğimizde her birinin parıldayacağını unutmayalım. Bu konuda her zaman sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

Haberler