CHP Genel Başkanı Özel: Erken seçime dünden razı bugünden hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e geldi. Özel, burada yaptığı açıklamada AK Parti’nin prim borçlarını tahsil etmesine yönelik attığı adımları mali darbe olarak yorumlarken, erken seçime hazır olduklarını söyledi. Gençliğin başkenti olarak adlandırdığı Eskişehir’den övgü dolu sözlerle bahseden Özel, ayrıca sokak hayvanları yasası protestosunda söylediği sözlerden dolayı hakkında soruşturma başlatılan İl Başkanı Talat Yalaz’ın sözlerinin altına imzasını attığını ifade etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde basının sorularını yanıtlayan Özel, “Yılmaz hocanın 30 yılı aşan siyaset hikâyesinin büyük mutlulukla gerçekleşen bayrak yarışına şahitlik ettik. Şimdi Büyükşehirde bir kadın belediye başkanı var ve ilçe belediye başkanlarımızla büyük bir uyum ile çalışıyorlar” diye konuştu.

AK Parti Hükümetinin belediyelerin prim borçlarını ödenmesi üzerine attığı adımları işaret eden Özel, “mali bir darbe yapılmak isteniyor” diyerek, şöyle konuştu: Elimizi kolumuzu bağlamaya çalışıyorlar. Bu iktidarın belediyeleri çalıştırmaması ayıp bir şeydir. Bu yolu hızla terk etmelerini istiyoruz.

Gençliğin başkenti Eskişehir

Eskişehir’in gençliğin başkenti olduğunu belirten Özel, “İktidarın yaptığı herşeye rağmen iyi belediyecilik uygulaması ile gençlerin güldüğü bir şehirdir, Eskişehir. CHP İktidarında Türkiye’deki bütün gençlerin yüzünün güleceğini müjdesini gençliğin başkenti Eskişehir’den bütün ülkedeki gençlere veriyoruz” dedi.

Erken seçime hazırız

Basın mensuplarının “Erken seçime hazır mısınız?” sorusunu da yanıtlayan Özel, “Erken seçime dünden razıyız bugünden hazırız. Biz 31 Mart seçiminden önce meydanlara çıktık dedik ki, “ey Ak Partiler ve MHP’liler bu iktidara bir sarı kart gösterin. Siz belediye başkanı seçeceksiniz” dedik. Ben de dedim ki “bu seçim sonucunu bahane edip erken seçim istemeyeceğim” Seçimin ertesi günü lafımdan dönecek bir siyasetçi değilim. Yerel seçim sonuçlarını araçsallaştırarak benim bir talebim olmayacak. Zaten erken seçimin yolu ya Tayyip bey isteyecek, ya da 360 milletvekili olacak. O da bizde yok. Ama dedim ki insanların geçim sorunu var. Siz bu geçim sorununu çözmezseniz geçim olmazsa seçim olur. Şimdi erken seçimim meşru şartları kendiliğinden ortaya çıktı. İnsanlar erken seçim istiyor. Ben kim erken seçim istiyorsa ondan yanayım. Ancak AKP erken seçim demeden olmaz. Bu nedenle erken seçim talebini iktidara yöneltmek gerekiyor. Ben dünden razıyım.” diye konuştu

Talat beyin arkasındayız

Sokak hayvanları yasası protestosunda yaptığı konuşma nedeniyle hakkında soruşturma açılan il başkanı Talat Yalaz’ın arkasında olduğunu belirten özel, “Eskişehir’de Talat beyin ne dediği belli. Ben genel başkan olarak söylüyorum. Biz geziyi sahipleniyoruz. Gezide bir gün kalktılar taksimin ortasındaki ağaçları keseceğiz. Biz burayı kışla yapacağız dediler. Ağaçları keseceğiz deyince kesemezsiniz dedik. Burada Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti. Bizim canlarımız Berkin Elvan en küçükleri olmak üzere hayatlarını kaybettiler. O günün Hatay, Ankara ve İstanbul emniyet müdürleri fetöcülükten içeri atıldı. Kimler kimlerle beraber. Şimdi o fetöcülerin yazdığı iddianameyi esas alıp geziyi darbe sayıyorlar bizde sineceğiz! Ne demiş il başkanımız “nasıl ağaçlara sahip çıktıysak hayvanlara da sahip çıkacağız” Altında Talat yazıyor silin Talat’ı, Özgür yazın. İl başkanımızın arkasındayız, örgütümüz arkasında. Gezi bu ülkenin gördüğü en barışçıl ve en haklı protestodur.” dedi.

Disiplin süreci

Yerel seçim sürecinde bazı partililerin rakip adaylara çalıştığı iddiası ile disiplin soruşturmasından geçtiğinin hatırlatılması üzerine Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir aile. Bu aile seçime girerken birileri başkaları lehine çalışıyorsa bu bir disiplin suçudur. İl örgütlerindeki barışı bozmamak adına disiplin işlemlerini siz yapmayın ne kanıt varsa genel merkeze yollayın dedik. 2300 dosya geldi. Hukuken haklı olanları il disiplin kurullarına gönderdik. Parti içi yargının önünü açtık onlar ne karar verirse başımızla beraber. Partinin genel başkanı olarak söylüyorum bana küfür edenleri affediyorum ama partiye ihanet edenleri affetmem” dedi.

Haberler