Aralarında Ankara Barosu’nun da bulunduğu 47 sivil toplum örgütü yöneticileri ve üyeleri TBMM önünde bir araya gelerek Meclis Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan Anayasa Değişikliği Teklifini protesto etmek istediler. Ancak sivil toplum örgütlerine Meclis önüne giriş izni verilmedi. Sivil toplum örgütlerinin polis müdahalesiyle uzaklaştırılması üzerine hazırlanan ortak bildiri CHP milletvekilleri tarafından Meclis’in Dikmen kapısı önünde okundu.
Sivil toplum örgütlerine polis müdahalesini kınayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Burada halkımızın Meclis’te görüşülmekte olan ve ülkemizin yarınlarını yakından ilgilendiren bir rejim değişikliğine ilişkin görüşlerini açıklaması, en demokratik hakkı olan protesto hakkını kullanması engellendi. Polislerimize müdahale talimatı veren AKP hükümetini kınıyoruz. Halkın sesinden korkuyorlar. Ve korktukça yurttaşlara daha fazla baskı, yasaklama ve zulüm yapıyorlar ” dedi.
AKP'nin Meclis'e sunduğu Anayasa değişikliği paketinin Meclis'ten geçmemesi için CHP olarak sonuna kadar direneceklerinin altını çizen Çakırözer, “ Bugün, burada Meclis'te milletin sesinin duyulması gereken yerde, yurttaşların sesi kesildi. Meclis ablukaya alındı. Bizler Milletimizin sesi olacak, cumhuriyetimize, demokrasimize sonunu kadar sahip çıkaçağız. Anayasa değişiklik paketini Meclis'ten geçirmeyecek sonuna kadar direneceğiz” dedi.
POLİS MÜDAHALESİNİ KINADI
POLİS MÜDAHALESİNİ KINADI
Es Gündem 26 EditörTBMM'de görüşmelerine başlanan anayasa değişikliği öncesinde Meclis önünde toplanarak açıklama yapmak isteyen sivil toplum örgütleri polis tarafından biber gazı sıkılarak dağıtıldı. Sivil toplum örgütlerinin yapacakları açıklama CHP’li vekiller tarafından okundu.