İstişare Toplantısının açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, raylı sistemler alanında yerli üretimle geliştirilecek tecrübenin uluslararası alanda da önemli pazar fırsatlarını sunduğunu belirterek, “Sektörel iş birlikleri ve ortaklıklar bu sektördeki gücümüzü arttıracaktır. Şehrimizdeki üretim potansiyeli ve tecrübe ihtiyacın karşılanmasında avantaj sağlayacaktır” dedi.
ARUS Başkan Yardımcısı Yiğit Belin ise küme hakkında bilgi vererek, “Türkiye’nin ilk bölgesel olmayan ve tüm Anadolu’yu kapsayan kümelenmesi olarak, ülkemizde raylı ulaşım sistemlerine yönelik üretim yapan sanayicilerimiz, destekleyici kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte ‘iş birliği, güç birliği ve milli marka” inancıyla çalışmalarımızı bütün hızıyla sürdürüyoruz. Ülkemizde tasarımından nihai ürüne kadar yerli ve milli marka raylı ulaşım sistemlerini üreterek, birer dünya markası haline getirmeyi kendimize ana hedef olarak belirledik ve şimdiye kadar 10 adet milli marka ürettik. Şimdi Tanzanya'dan Fas'a, Tunus'tan Katar'a, Polonya'dan Romanya'ya, Tayland'a kadar 25 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıllık ihracatımız 750 milyon USD'a ulaştı. 2023 hedefimiz ise 1 milyar USD” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra ESO’da Eskişehir sanayisinin kabiliyetleri ve üretim gücü ARUS Üyelerine aktarıldı. Sonrasında ise ESO Akdemi ve firma ziyaretleri gerçekleştirildi.
Raylı sistemler üreticilerinin en büyükleri ESO’da bir araya geldi
Raylı sistemler üreticilerinin en büyükleri ESO’da bir araya geldi
Es Gündem 26 EditörAnadolu Raylı Ulaşım Sistemleri (ARUS) Kümelenmesi “Yönetim Kurulu ve İstişare Toplantısı” Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu sonrası gerçekleştirilen istişare toplantısına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rifat Edizkan ile ARUS Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.