Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı (CEMR) imzalayan 29. Belediye olan Bodrum Belediyesi’nin Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı oluşturmak için gerçekleştirdiği toplantıların 3.sünde katılımcılar yerel düzeyde cinsiyet eşitliğinin sağlanması konusunda düşüncelerini paylaştı.
Toplantıda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “Kadınlar yüzyıllardır, var oldukları toplumda eşit haklara sahip olmak için mücadele ediyor” diyerek erkek egemen düzenin şekillendirdiği toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin kadına yönelik şiddetin temel kaynağını oluşturduğunu söyledi. Karar mekanizmalarında kadın temsiliyetinin artmasının, kadınların deneyim ve düşüncelerinin yönetim anlayışı içine taşınmasının erkek egemen anlayışı dengeleyerek tek uçlu politikaların üretilmesine engel olacağını ve şiddetin kaynağı olan eşitsizliği önleyeceğini dile getiren Süllü, yerel düzeyde etkin adımın toplumsal cinsiyete dayalı bütçelemenin olduğuna vurgu yaparak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi örneğini anlattı.
Yoksulluk ile küresel salgın sürecinin kadına yönelik şiddeti arttırdığını söyleyen Süllü “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararında yaşadığımız gibi kadını yok sayan anlayış şiddeti tetikliyor. Güncel sorunlardan biri olan artan kontrolsüz göç, toplumsal çatışma ve şiddeti tırmandırıyor. Şehirler, gelen nüfusu şehirlileştiremiyor. Bu noktada yerel yönetimlerin politikaları önem kazanıyor. Eşitlikçi bir anlayışı temsil eden yerel yönetimin olduğu yerde şiddet azalırken, güven ve huzur artıyor. Şehrim Eskişehir’de olduğu gibi bu anlayışın bir temsilcisi olan Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ve ekibini kutluyorum.” dedi.