KIRSAL İÇİN PROJELER KALKINMANIN ANAHTARI
Prof. Dr. Günay, ‘’Kırsal alanlar için geliştirilecek politika önerileri halen birçok ülke için kalkınmanın önemli anahtarıdır. Biz ülke olarak şanslıyız. Ülkemiz zengin bir tarımsal alt yapıya sahip, gıda sanayi bakımından çok gelişmiş alt yapısı olan işletmelerimiz mevcut. Bizim için en önemli unsur kendi kendine yetebilen bir ülke olma durumumuzu sürekli hale getirebilmek, politikalarımızı bunun üzerinden tekrar gözden geçirebilmek. İlimiz de bu yönden şanslı. 1 milyon 250 binden fazla küçükbaş hayvan varlığımızla 81 il arasında 16 sırada olup, küçükbaş hayvan varlığımızla önemli bir yerdeyiz. ‘’ şeklinde açıklamada bulundu.
DAĞITILACAK KOÇ SAYISINI PAYLAŞTI
Prof. Dr. Günay, proje kapsamında dağıtılacak toplam damızlık koç sayısına ilişkin, ‘’2020 yılında projenin İnönü, Günyüzü, Mihalıççık, Sivrihisar İlçelerinde uygulanması kararı alındı. Genel bütçe ve yetiştirici katkısıyla alınan 95 adet damızlık erkek materyalin 18 adeti İnönü İlçesinde 18 yetiştiriciye, 20 adeti Günyüzü İlçesinde 11 yetiştiriciye, 25 adeti Mihalıççık İlçesinde 20 yetiştiriciye, 32 adeti Sivrihisar’da 32 yetiştiriciye dağıtılıyor.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.
ESKİŞEHİR’DE ÜRETİME 242 MİLYON TL DESTEK
Eskişehir’de kırsal kalkınmaya yönelik destek rakamlarını da paylaşan Prof. Dr. Günay, ‘’2019 yılında İlimiz üreticilerine; Bitkisel Üretim Desteklemesi olarak 171 Milyon TL, Hayvancılık Desteklemesi olarak 49,8 Milyon TL ve Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi olarak da 21,7 Milyon TL olmak üzere toplam 242,5 Milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır.’’ Şeklinde konuştu.