İLK UYGULAMALI KİLİM MÜZESİ
Türkiye’nin ilk uygulamalı kilim müzesi özelliğini taşıyan Sivrihisar Kilim Müzesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Günay, ‘’Türk Kültürü ve çağdaş sanatla birleştirilen bir mimari yapı içerisinde kültür mirasımıza sahip çıkılmasının en güzel örneklerinden biri Sivrihisar Kilim Müzesi. 2 Katlı müze alanı içinde dokuma ve satış alanı aynı zamanda 2 sergi salonu ve 42 sergi alanı bulunuyor. Kilimler hava almayacak şekilde cam dolapların içinde izole ediliyor ve iklimlendirme sitemi kullanılıyor. Müzenin kurulmasında Belediye Başkanınımız Sayın Hamid Yüzügüllü’ nün vizyonu ve ekip arkadaşları ile birlikte kendisinin 2 yılı aşkın emeği bulunuyor. Sivrihisar ve diğer yörelerden kapı kapı gezilerek toplanan kilimlerin sergilendiği müzede kilimlerin hikayeleri de anlatılıyor. 2018 Haziran ayında inşaatına başlanan müze Eylül 2019 tarihinde Türkiye’nin ilk uygulamalı kilim müzesi olarak tamamlandı. Bu müze ile kültür mirasımızın yaşatılması çok kıymetli. Başta Başkanımız Hamid Yüzügüllü olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum, kendilerine teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu. Prof. Dr. Günay, Covid-19 nedeniyle resmi açılışı henüz yapılamayan müzeyi büyük bir hayranıkla gezdi.
AK BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Sivrihisar Nasreddin Hoca diyarı olarak bilinirken, Belediye Başkanı Yüzügüllü bu değerlere sahip çıkarak ve yaşatarak Sivrihisar’ı bir kültür ve turizm ilçesi haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Nasreddin Hoca Kültür Evi de bu anlamda ziyaretçilerine hizmet edecek , restorasyonu tamamlanmış bir konak. Ziyaretçiler bu kültür evinde Nasreddin Hoca tarafından karşılanacak, Nasreddin Hoca ziyaretçileri hem güldürecek hem ders verip düşündürecek. Prof. Dr. Günay, Pandemi dönemiyle yine açılışı gerçekleşemeyen Kültür Evi ziyaretinde, yapılan restorasyon çalışmalarında kullanılan ahşap işçilikleri, antika objeler ve geçmişe ait birçok odada adeta zamana yolculuk yaptığını ifade etti. Prof. Dr. Günay, ‘’Nasreddin Hoca Evi bize adeta zamanda yolculuk yaptırdı. Ayrıca Nasreddin Hoca Evi’nde Sivrihisarlı Hanımlarımıza burada verilecek kurslarda hanımlarımız ve çocuklar için ayrılan özel alanları inceledik. Belediye Başkanımız Sayın Hamid Yüzügüllü’ nün çalışmaları, AK Belediyecilik hizmetlerine en güzel örnekleri oluşturuyor.’’ Şeklinde açıklamada bulundu.
UÇAPARK VE KENT MÜZESİ
Prof. Dr. Günay ayrıca UÇAPARK Mesire Alanı’nı ziyaret etti. Yaklaşık 53 dönüm arazi üzerinde bulunan UÇAPARK Mesire alanında çevre düzenlemeleri yapılmış, piknik alanları oluşturulmuş durumda. Prof. Dr. Günay UÇAPARK’ ta sokak hayvanları için yapılan hazırlıkları görünce, ‘’Can dostlarımız da bu alanda yemek ve su kapları konularak unutulmamış. Onlar adına da teşekkür ediyoruz.’’ Şeklinde konuştu. Son olarak Kent Müzesi ve Çok Amaçlı Salon olarak tasarlanmış ve yapımı tamamlanmak üzere olan proje/alan ziyaretinde Prof. Dr. Günay Sivrihisar’ın çok önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ve pandemi sonrasında açılacak bu alanlar ile turizm ile ilçenin güçleneceğine olan inancının tam olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr Günay, ‘’Gezdiğim her alanda bambaşka bir değer bambaşka bir Sivrihisar buldum. Özellikle eski askeri hastaneden dönüştürülen Çok Amaçlı Salon ve Kent Müzesi, turizm rotamızın ilk uğrak noktası olarak çok güzel bir alan. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü tarafından her metrekaresi günümüze uygun şekilde ve dokusu bozulmadan değerlendiren bu projeler bizleri heyecanlandırıyor. Değerli Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü vizyonu ve çalışkanlığı ile bizleri ve Eskişehirimizi onurlandırmaktadır, kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz ve çalışmalarının devamını diliyoruz.’’ Şeklinde konuştu.