BIYIK: SAKARYABAŞI GİBİ BİR CENNETE SAHİBİZ AMA KİMSE BİLMİYOR

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık çalışmalarında hizmet odaklı olduğunu belirterek, tüm kesimlerle el birliği yaparak vatandaşa hak ettiği hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık, eskisehir.net canlı yayınında Soner Yüksel ve Cihan Yıldırım’ın konuğu oldu. Programın satır başları şöyle…

•    Çifteler’in merkez nüfusu 16 bin civarında. 25 bin civarında da gurbetçimiz var. Eskişehir merkezde yaşayanlarla birlikte yaklaşık 60 bin Çiftelerli var.

•    Çöp sorunumuzu çözdük. Sosyal alan eksikliğimizi gidereceğiz.

•    Çifteler’i yeterince yeşil görmedik. Dokuz ayda beş bine yakın ağaç diktik. 11 Kasım’da iki bin ağaç daha diktik. Beş yılda 50 bin ağaç dikeceğiz.

•    Büyüklere Vefa Projesi kapsamında 68 büyüğümüzü tespit ettik. Sağlıktan temizliğe, sosyalleşmelerinden kişisel bakımlarına kadar ilgilendik.

•    Kasada para yok, ekonomi de sıkıntılı deyip oturamayız. Kendi yağımızla kavrulacağız. Gelir getiren işleri artıracağız. Tasarruf yapacağız. Kendi elektiriğimizi kendimiz üreteceğiz. Cumhur ittifakı adayı olduğumuz için halkın beklentisi çok yüksek. Bir dediğinizi iki etmez diyorlar. Her zaman öyle olmuyor. Destek aldığımızda oluyor...

•    Sakaryabaşı’nda su sporları üzerine bir çalışmamız olacak. Projeler hazırlandı. 7-8 milyon maliyetle hayata geçireceğiz. Yeni mesire alanları, yollar, peyzaj, ahşaptan tesisler... Bölgeye 10 bin ağaç dikeceğiz.

•    Temmuz ayında Sakaryabaşı Su Festivali’ni başlatacağız. 12 kilometrelik kano pistimiz var. Botla geziler olacak. Skateboard olacak. Tatlı su dalışı zaten yapılıyor. Dünyada tatlı su dalışı İzlanda ve Çifteler’de var. Bunu tanıtmamız gerekiyor. Gökgöz’ü yüzmeye kapatacağız, dalış noktası haline getireceğiz. Gökgöz, doğal akvaryum olacak. Cam balkon yapacağız. Karaburgu ve Kırkkız’da profesyonel dalışlar yapılıyor. Çifteler, su sporları merkezi olacak.

•    FETÖ’den devralının 130 kişi kapasiteli otelimizi elden geçireceğiz. Bakım yapıp kendimiz işleteceğiz. Yaza hizmete hazır hale gelir.

•    Merkezdeki sekiz dönümlük alanda belediye garajı vardı. Kamyonlar, iş makinaları, atölyeler hepsi ilçemizin göbeğindeydi. 10-15 yıldır da halkın rahatsız olduğu bir durumdu. Garajı taşıdık. Alanı kadınlara vereceğiz. İmkan bulduğumuz zaman üretim ve satış yapacakları bir alan yapacağız.

•    Türk Dünyası Başkentiliğinin ilçemize kazandırdığı merkez 8-5 hizmet veriyordu. Bunu gece 12’ye kadar hizmet verir hale getirdik.

•    Otogarın yüzde 80’i bitmiş. Bir kaç müteahhit iflas etmiş. Son müteahhit ölmüş. Bir sene daha kalırsa çürür. Yılmaz Hoca ile görüştük. Bir an evvel bitecek. Komplekste otogar, sinema, tiyatro solanları, itfaiye, Büyükşehir ve ESKİ temsilciliği de olacak.

•    Allah razı olsun bizden önceki başkan Metin Özen alt yapıyı bitirmiş. Biz üst yapıyı yapacağız. Çifteler’de bizim konut sorunumuz var. Kat artırımı yapacağız. Caddeler 5, arka sokaklar 3 kat olacak. Müteahhitler ev yapacaktır. 600-700 kişi Eskişehir’e gelip gidiyor.

•    İlçemizde meslek yüksekokulu var. Öğrenci sayısı 350’ye kadar çıkıyor. Ama ilçemizde yurt yok. Müteahhitleri teşvik ediyoruz ama ‘kurtarmaz’ diye işe girmiyorlar. FETÖ’den Vakıflar’a geçen yurdu belediye bünyesinde açmak için harekete geçtik. 100 kişilik yurdu gelecek yıl açacağız. Yurt olmadığı için kayıt yaptırmadan gidenler var.

•    Adapazarı Şeker Fabrikası’nın Çifteler’e taşınma durumu var. Topraklarımız verimli. Kırsaldaki tarımın yaklaşık yüzde 60’ı Çifteler’de yapılıyor. Şeker pancarı ana ürünümüz. Yıllık 800 bin ton civarı üretim yapılabiliyor. Adapazarı’ndaki Ülker Grubu’na ait Ada Şeker, Çifteler’e gelmek istiyor. Bunun çalışmaları var. İnşallah gelirse 600 milyon liralık bir yatırım olacak. Tekstil fabrikasının gelmesi durumu var. Talip olan lojistik firmaları var. Tarım ve hayvancılığın yanına sanayiyi ve turizmi mutlaka eklemeliyiz. Cemalettin Bey’i ilçede misafir ettik, yatırım için teklifimiz oldu. Elmacılarımız var. Kayserili bir yatırımcının üç milyon elma ağacı var. ABD’ye satış yapıyor. Meyvecilikte var. Güneş enerjisi yatırımları var.

•    Han, Seyitgazi ve Mahmudiye’de CHP’li başkanlar var. Siyaset ya da çekişmeler seçim takvimi belli olur sandık kapanana kadar siyaset yaparız sonrasında herkes kimliğini çıkartır. Hepimiz birer dost gibi çalışmalarımızı yaparız. Dönem dönem karşılıklı talepler oluyor. Bunlar dostane bir şekilde bizde bir imkan varsa oradaki halkın hizmet alması için, belediye başkanımızın elinin güçlenmesi için karşılıklı paslaşıyoruz. Aynı toprağın insanıyız. O CHP’liymiş, ben MHP’liymişim diğeri AK Partiliymiş çok da bakmıyoruz. Çok iyi bir şekilde görüşüyoruz. Meclisler olsun, sosyal ortamlar olsun görüşüyoruz. Belediye başkanlarımızın kendi arasında böyle bir samimiyeti de var. Hepsi benim yaş olarak büyüklerim. Nihayetinde vatandaşa hizmet etmek için bir makamı işgal ediyor. Elimizde ne imkan varsa birbirimize seferber ediyoruz.

•    Biz bu şehrin çocuğuyuz. Eskişehirspor’da ortak paydamız, hassas noktamız. Eskişehirspor’u seviyoruz, destekliyoruz. Takımımız maddi olarak zor zamanlardan geçiyor. Çok aman aman bir desteğimiz yok ama şahsi imkanlarla yardım yapıyoruz. Nerede tıkandıysa, gücümüz neye yetiyorsa biz her zaman Eskişehirspor’un emrindeyiz. Bir telefon etmeleri ya da şurada desteğe ihtiyacımız var dedikleri yerde biz ne gerekiyorsa yaparız.

•    Çifteler, Eskişehir’in bir ilçesi. Çifteler’de Sakaryabaşı gibi bir yer var. Vatandaşlarımızın birçoğu bilmiyor. Ama Bozüyük’teki Kara Fırın’ı Eskişehirlinin yüzde 90’ı biliyor. Gerekli hazırlıkları yapacağız. Çifteler’i, Sakaryabaşı’nı bir kafa dinleme yeri, bir kaçış noktası yapacağız.

Haberler