GENİŞLETİLMİŞ MESLEK KOMİTESİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ‘nın her hafta gerçekleştirdiği ve üyeleri ile bir araya gelerek üreticilerin sorun, öneri ve isteklerinin konuşulduğu Genişletilmiş Meslek Komitesi toplantısı devam ediyor

10’uncu ve 16’ncı Grupların katılımı ile gerçekleştirilen Genişletilmiş Meslek Komitesinin açılış konuşmasını yapan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Bugün seramik, cam, mermer, tuğla, kiremit ve yapı malzemeleri ile inşaat alanında çalışan üreticilerimizle beraberiz” dedi. Her türlü problem ve önerileri için sanayicilere ESO ile iletişime geçme çağrısında bulunan Kesikbaş, “İlgili personellerimiz ile birlikte çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Hep beraber, birlik içerisinde çalışmamız, üretmemiz gerekiyor” dedi.
Destek şart
Toplantıda konuşan ve her iki grubun da inşaat sektörüne hizmet verdiğini söyleyen 10. Grup Meslek Komitesi Başkanı Hikmet Çetin,  “Bu sektörün desteklenmesi gerekiyor, kamunun çıkardığı destekler ile birlikte bizim de daha fazla çalışmamız, dünya standartlarına uyum sağlamamız, yeni pazarlar bulmamız gerekiyor. Bu konuda üniversiteden Ar-Ge ve ürün geliştirme konusunda destek istiyoruz. Bunun dışında ne tip sorunlar yaşanıyor, çözümleriniz neler olabilir bunları konuşacağız. ESO, Oda olarak üzerine düşeni yapıyor. Toplantılarımızda elde ettiğimiz çözüm önerilerini kamuya iletiyor, bu kapsamda Başkanımız Sayın Celalettin Kesikbaş’a teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Umudumuz var
EOSB Başkanı ve 10. Grup Meslek Komitesi Üyesi Nadir Küpeli ise yaptığı değerlendirmede dünya genelindeki daralmaya bağlı olarak inşaat sektöründe bir düşüş olduğunu ifade etti. Küpeli, “2019 yılında 2018’e göre bir daralma var. Verilere göre çimento satışları dünyada azalmış. 2020 yılı ve sonrasında bu konuları konuşmamak sorunlarımızı çözmek umudunda, niyetindeyiz” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra toplantıda seramik ve inşaat sektörleri üreticilerinin problem ve önerileri değerlendirildi. Gündemi haksız rekabet, akredite laboratuvar olmaması ve bu konuda üniversitelerden alınabilecek destek, kamu ve KOSGEB’den alınabilecek destekler, ruhsat alamayan firmaların yaşadığı sorunlar, istihdam yaratılması ve sektörel güvene olan ihtiyaç konuları oluşturdu.

Haberler