Bütçe görüşmelerinde söz alan Kabukcuoğlu; Elektrik ihtiyacımızın 2 katı kadar kurulu gücümüz olduğunu ve önümüzdeki 10 yıl boyunca yeni bir elektrik santraline ihtiyaç duyulmadığını, Alpu Termik Santrali üzerinde ısrar edilmesinin, akla ve mantığa uymadığını söyledi.
Aralarında Almanya, Fransa, Hollanda ve İtalya’nın yer aldığı 12 ülkenin, 2020-2038 yılları arasında kömürlü termik santrallerden vazgeçme planları yaparken, iktidarın; cömert devlet teşvikleri, arazi teminleri, fiyat ve satın alım garantileriyle, kömürlü termik santralde ısrar ettiğine değinen Kabukcuoğlu; “ Bu Termik Santral için 7 kez ihaleye çıkıldı, talip çıkmadı, iktidar iptal edeceğine, inatla ertelemeye devam ederek bölgedeki tarımın bitirilmesine, havaya zehir saçılmasına zemin hazırlıyor. Bu Termik Santral İnönü İlçesi’nden, Beylikova’ya kadar çevre kirliliği saçacak. iktidar 21 Ocak 2017’de Alpu Ovası’nı koruma altına almıştı. Ovayı tarımsal sit alanı ilan etti. Şimdi bu kararının arkasında dursun.” dedi.
Görüşme sırasında, Fabrikaların Yüksek Gerilim tesislerinde, kanunun emrettiği sorumlu mühendisler çalıştırılmadığı için yaşanan elektrik kazalarında vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğiyle ilgili Şube Başkanı Ender Kelleci Kabukcuoğlu’nu bilgilendirdi. Kabukcuoğlu bu bilgiler ışığında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in cevaplaması için yazılı soru önergesi verdi. Bu önerge ile Bakana, yüksek gerilim tesislerinde, zorunlu olduğu halde, güvenlikten sorumlu Elektrik Mühendisi çalıştırmayan işletmeler hakkında ne gibi yaptırımlar uygulandığını ve yaşanan kazalarda bakanlığın ihmali olup olmadığını sordu.