ESO tarafından bünyesinden bulunan ve her hafta farklı meslek gruplarını bir araya getiren Genişletilmiş Meslek Komitesi İstişare Toplantısında konuşan Kesikbaş, kent sanayisine olduğu kadar mesleki eğitim alanında da projeler ürettiklerini belirtti. Kesikbaş, “Bu hafta elektrikli ev aletleri, reklam, bilgisayar, yazılım ve donanım üreticilerimizin oluşturduğu 8.Meslek Grubumuzla bir aradayız. Buradan hem kendilerine hem tüm Üyelerimize bir müjde vermek istiyorum. BEBKA Mali Destek Programı katkısıyla Eskişehir ve bölgesinde olmayan önemli bir merkezi şehrimize kazandıracak projemiz onaylandı ve bizde hızla çalışmalarına başladık” diye konuştu.
ESO’nun en önemli projelerinden biri olan Mesleki Eğitim Merkezi’nin (ESO-MEM) tamamlayıcı unsuru olarak forklift ve iş makinaları operatörlüğü ile kaynaklı imalat alanlarında bir simülasyon merkezinin kurulacağını hatırlatan Kesikbaş, bu anlamda ciddi bir mesleki eğitim yatırımı yaptıklarını belirtti.
Merkezin, Eskişehir’de benzeri olmayan bir eğitim merkezi olacağına değinen Kesikbaş, “Burası bir nevi ehliyet verecek ve firmalarımızın tümü buradan faydalanacak. Gerçek makine kontrolü ve dinamikleri bu simülatör merkezinde olacak. Gerçek sürüş ve çalışma deneyimi sunacağız. Bu sayede üreticilerimizin eğitim maliyetlerini düşüreceğiz” dedi.
Sürekli beraberiz
ESO 50.Yıl Salonunda yapılan istişare toplantısında ESO’nun gelecek vizyonunu üyeleri ile birlikte geliştirmek istediklerine dikkat çeken Kesikbaş, “Eskişehir sanayisini geliştirmek adına çalışmalarda bulunuyoruz. Her hafta bir araya geliyoruz ve sektörün sıkıntılarını konuşuyoruz. Çözüm yolları arıyor, geliştiriyoruz. Sanayimizde yazılım alanında özellikle dijital dönüşümün yakalanması gerekiyor. Bu bağlamda neler yapabiliriz üniversitelerimizin, İŞKUR, KOSGEB, SGK, Vergi Dairesi, Ticaret Müdürlüğü gibi kurumlarımızın desteklerini takip etmeli, işbirliği içerisinde hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Birlikte çözeceğiz
Toplantıda konuşan Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Taşkın ise komitenin birçok farklı üretim alanında faaliyet gösteren üyeden oluştuğunu belirterek, “Üretim alanlarımız farklı olsa bile sıkıntılarımız ve sorunlarımız benzer alanlarda yoğunlaşıyor. Bugün bunu konuşup değerlendireceğiz ve çözüm yolu arayacağız. Toplantıya katılan kurumlarımıza ve üniversitemize teşekkür ederiz” dedi.
Kümeleşeceğiz
8. Meslek Komitesi Üyesi Taşkın Kızıl ise yaptığı bilgilendirmede ESO bünyesinde Dijital Dönüşüm Platformunun kurulduğu bilgisini paylaştı. Kızıl, “Firmaların dijital olgunluk seviyesini ölçüp firma yöneticilerine bir plan sunmayı planlıyoruz. Bu planlar doğrultusunda çalışmalar başlattık. Dijital dönüşüm platformunda sunulan teknik imkânları yine kendi üreticilerimiz ile sunuyoruz. Yani aslında bir devinim söz konusu. Yakın zamanda kendi aramızda bir kümeleşmeye de gideceğiz, bunun haberini de vermiş olalım” dedi.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra istişare gündemini sanayicilerin sektörlerinde yaşadıkları sıkıntılar ve çözüm önerileri oluşturdu. Bu kapsamda değerlendirmeye alınan konular kurumların ve üniversite öğretim üyelerinin katılımıyla mercek altına alındı.
Mesleki Eğitime Simülasyon Merkezi geliyor
Mesleki Eğitime Simülasyon Merkezi geliyor
Es Gündem 26 EditörEskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, mesleki eğitime yönelik çok önemli bir yatırımı hayata geçireceklerini açıklayarak, “Bütçesi 1 milyon yüz bin TL olan ‘ESO Mesleki Eğitim Simülasyon Merkezi’ projemiz kabul edilerek hizmet vermeye başlayacak” dedi.