Eskişehir’de gerçekleşen Milyonfest tartışmaları devam ediyor. MHP’den sonra festivale bir tepki de Saadet Partisi’nden geldi.
Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Tanıtma Başkanı Sercan Gözegir, Miypnfest’in festival olmaktan çıktığını aktararak, “Geçtiğimiz günlerde şehrimizde düzenlenen festival bizleri son derece rahatsız etti. İnancımızla, kültürümüzle ve tarihimizle bağdaşmayan manzaraları yaşanmıştır. Müzik festivalinde, geleceğin umudu olarak gördüğümüz gençlerimizin su gibi alkol tüketmesi kabul edilemez. Bu festival olmaktan çıkmış, gençlerimizi alkolle buluşturma etkinliğine dönmüştür. Saadet Partisi olarak ahlaki ve manevi değerlerimiz ölçüsünde düzenlenen festivale, eğlenmeye karşı değiliz. Karşı olduğumuz festival veya eğlence adı altında gençlerimizin tuzağa düşürülmesidir. Evlatlarımızın Milletimizin değer yargılarına ters bir yaşam biçimine özendirilmesine sessiz kalamayız. Bunun sorumluları hesap vermelidir. Yaşanan üzücü olayın takipçisi olacağız. Öte yandan, festival için iptal kararı veren Tepebaşı Kaymakamımızı tebrik ediyorum. Çok hayati meselelerde aylarca, yıllarca karar veremeyen mahkemelerin, Kaymakamlığın kararı hakkında apar topar yürütmeyi durdurma kararı vermesi de hayret vericidir” dedi.
-Tek kurtuluş yolumuz, milletçe üretime geçmektir.
Elektriğe gelen yüzde 14,9’luk zamma ilişkin de konuşan Gözegir, “Ekonomide zor günler geçiriyoruz. “Enerjimizi, heyecanımızı üretime harcayalım” dedikçe, tüketim çılgınlığının festivaller adı altında sürdürülmesi israfın başka boyutudur. Ülkeyi yönetenlerin israfı yetmezmiş gibi gençlerimizi israf bataklığına sürüklemek ve onlara israf alışkanlığı kazandırmak çok yanlıştır. Ülke olarak israfa tahammül edecek takatimiz kalmadı. Tüketim hastalığı ve israf bizi günden güne eritiyor. Bakınız elektriğe %15 zam yapıldı. Yılbaşından bu yana pek çok kaleme durmadan zam geldi ve gelmeye devam ediyor. Yaz mevsiminde işsizlik almış başını gidiyor. Tarım sektöründen gelen haberler çok da iç açıcı değil. Esnaf kepenk kapatıyor. Sanayici zor durumda. İhracatçı kur baskısı yüzünden endişeli. Maalesef, Ülkemiz ithal ürünler pazarına dönüştü. Tek kurtuluş yolumuz, milletçe üretime geçmektir. Elbette eğlenelim, elbette devletimizin bir itibarı, şanı, şöhreti olsun. Ancak önce “Yaşanabilir Bir Türkiye” ve “Yeniden Büyük Türkiye” ideallerini gerçekleştirelim. O zaman eğlencemiz de itibarımız da yerli ve milli olur” ifadelerini kullandı.