ESGÜNDEM26- 1961 yılında sadece Firuz Kanatlı’nın kendi elleriyle çizdiği bir hayal bugünlerde 7 binden fazla kişiye istihdam kapısı oldu. Türk ekonomisine sunduğu destek yanı sıra ETİ, doğduğu şehir olan Eskişehir’de gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle takdir topladı.
EĞİTİME BÜYÜK DESTEK
İlk olarak Hacı Ahmet Kanatlı Lisesi ile eğitime katkı sunan Kanatlı ailesi daha sonra ETİ Sosyal Bilimler Lisesi ve ETİ’nin annesi olan Gülay Kanatlı’nın adının verildiği ortaokul ile Eskişehir eğitimine destek oldu.
DÜNYANIN SAYILI ESERLERİNDEN BİRİ
Eğitim yanı sıra kültürel ve sosyal çalışmalara da imza atan ETİ, şehre iki de önemli müze kazandırdı. “ETİ Arkeoloji Müzesi” ile tarihe ışık tutan ETİ, Odunpazarı bölgesinde çalışmaları henüz tamamlanmayan Göç Müzesi ile de dünyanın sayılı eserini kente kazandırmış olacak.
-Eskişehirspor’a verdiği destekle gönüllerde taht kuran ETİ, kente ise sayısız eser kazandırdı.
ESKİŞEHİRSPOR DEMEK ETİ DEMEK
ETİ şehrin takımı Eskişehirspor’a ise desteğini hiçbir zaman esirgemedi. Eskişehirspor ile birlikte şehrin sembolü haline gelen olan ETİ, yıllardır Ana Sponsoru olarak Eskişehirspor'a destek verdi.
İLKLERE İMZA ATTI
'İlklerin şehri olan Eskişehir’de ETİ’nin katkılarıyla ilk olan eserler de hizmete sunuldu. Eskişehir’in ilk akvaryumu ETİ’nin sponsorluk desteği ile açıldı. 2014 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ’nin desteğiyle hayata geçirilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ETİ Sualtı Dünyası” ayrıca, Türkiye’de belediye işletmesindeki ilk özel sektör katkılı akvaryum olma özelliği taşımakta.