TMSF'DEN O İDDİALARA YANIT

TMSf’e Entil Endüstri Yatırımları ve Tic. AŞ, Hapalki Sanayi Ürünleri Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ ve Tarkon Tarım Makine ve Konstrüksiyon Ürünleri Pazarlama San. ve Tic. AŞ şirketleri işçilerinin yaşadığı mağduriyetler sonrasında basında yer alan haberlerle ilgili açıklamada bulundu.

TMSF tarafındn yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: Eskişehir Yerel Basın ve Sosyal Medya’da “işçiler mağdur” “işçiler maaş istiyor” başlıklı

Haberlerde Zeytinoğlu Grubuna ait Entil Endüstri Yatırımları ve Tic. AŞ’de maaşların ödenmediği, sorununTMSF’nin kötü yönetiminden kaynaklandığı iddia edilmiştir. Yerel basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu doğru bilgilendirme adına açıklama yapma zaruriyeti doğmuştur. Zeytinoğlu Grubu’na aitEntil Endüstri Yatırımları ve Tic. AŞ,Hapalki Sanayi Ürünleri Üretim

Pazarlama ve Tic. AŞ ve Tarkon Tarım Makine ve Konstrüksiyon Ürünleri Pazarlama San. ve Tic. AŞ’nin de bulunduğu şirketlerin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi 2008 ve 2009 yıllarında TMSF tarafından devralınmıştır.Tüm bu şirketlerin yönetim ve denetimi Fon tarafından devralınmakla birlikte tüm yönetim, karar alma süreçleri, yürütülen iş ve işlemlerin içerisinde bizzat Grubun temsilcisi Yavuz Zeytinoğlu bulunmuş,bu şirketlerde imza yetkili İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca genel müdürlük, üretim, muhasebe ve idari birimler başta olmak üzere Şirketin tamamında Yavuz Zeytinoğlu tarafından daha önceden atanan profesyonel yöneticiler görev yapmıştır.

Şirketlerin ülkemiz ekonomisindeki katkısının devamı, üretim imkanlarının geliştirilmesi, sektördeki konumlarının korunabilmesi için Yavuz Zeytinoğlu’nun teklif ve görüşleri de dikkate alınarak TMSF tarafından her türlü destek sağlanmıştır. Bu kapsamda Şirket yöneticilerinin teklif ve yönlendirmeleri ile bankalardan kredi kullanılarak ilave yatırımlar yapılmış ve bu kredilere Yavuz Zeytinoğlu tarafından şahsi kefalet verilmiştir.

Yeni yatırımlara bağlı olarak Şirketlerin devir alındığı 2009 yılında 274 olan çalışan sayısı hakim ortağa iade edildiği 2018yılı itibarıyla 519’a ulaşmıştır. Dolayısıyla yapılan yeni yatırımlarla şirketlerde istihdam kapasitesi yaklaşık iki katına çıkarılmış ve bu süreç içinde çalışanların ücretleri ile piyasa alacakları zamanında ödenmiştir.

Zeytinoğlu Grubunun Fon’a olan borçlarının bir protokole bağlanmasına yönelik talepleri üzerine Zeytinoğlu Grubu, Yavuz Zeytinoğlu ve Fon arasında 27.07.2018 tarihinde bir protokol imzalanmış olup akabinde Fon, şirketlerin yönetiminden tamamen çıkmıştır. Şirketin yönetim ve ödemeleri tamamen Zeytinoğlu Grubu tarafından yerine getirilmiştir.

TMSF, kamu alacağının tahsili sürecinde üzerine düşen görevleri iyiniyetli bir şekilde pozitif katkıyı üst seviyede sağlamak suretiyle yerine getirmiştir.Entil AŞ ve Hapalki AŞ’nin varlık ve nakit kaynaklarına dokunmadan alacağını tahsil etmeye özen göstermiştir. Bu nedenle 2008’den 27.07.2018 tarihine kadar Zeytinoğlu Grubu ile ortak yönetilen Entil Endüstri Yatırımları ve Tic. AŞ, Hapalki Sanayi Ürünleri Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ ve Tarkon Tarım Makine ve Konstrüksiyon Ürünleri Pazarlama San. ve Tic. AŞ şirketlerinin, son dönemde karşılaştığı olumsuz durumun haksız ithamlarla TMSF’ye yansıtılmasının kabul edilmesi mümkün değildir.

Haberler