UNESCO Kültür Mirasları Geçici Listesi’nde yer alan tarihi Odunpazarı Bölgesinde böyle güzel bir eserin yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, müze tasarımının ahşap ağırlıklı yapılıyor olmasının bu işe ayrı bir değer kattığını söyledi. Müzenin Eskişehir turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını bildiren Vali Çakacak, tarihi ve kültürel zenginliklerini bünyesinde barındıran Eskişehir'in tanınırlığının daha çok artacağına dikkat çekti.
Mimar, işadamı ve koleksiyoner Erol Tabanca’ya böyle güzel bir eseri Eskişehir’e kazandırdığı için çok teşekkür eden Vali Çakacak, müzenin, sahip olduğu unsurlarla özel müzecilik alanında yeni bir çığır açacağını kaydetti.
Mimari tasarımı sürdürülebilir mimarinin önde gelen isimlerinden Kengo Kuma and Associates imzasını taşıdığını bildiren Tabanca ise verdiği bilgilerde, OMM’da Türkiye’den ve dünyadan sanatçıların modern ve çağdaş eserlerinin evrensel bir bakış açısı ile sergileneceğini ifade etti.
“Yaklaşık 4 bin 500 metrekare alana sahip olan OMM’da, sergileme alanları, çeşitli etkinlik mekânları, atölyeler, kafe ve müze dükkânı yer alıyor.” diyen Tabanca, “Kültür turizmi dünyada çok önem kazanmaya başladı. Burasını da bir dünya müzesi haline getireceğiz. Eskişehir’in kültür turizmine açık olması bizim için çok önemli. Odunpazarı Modern Müzesinin Eskişehir turizmine çok büyük katkılar sağlayacağına inanıyor, bundan sonra Eskişehir’in sanat dünyasına yeni yaklaşımlar ile katkı sağlayabilen bir çekim merkezi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.
Müzede sergilenmeye hazırlanan eserleri tek tek inceleyen Vali Çakacak, daha sonra OMM’dan ayrıldı.