EMİRDAĞLILAR BAŞKANINI SEÇTİ

Emirdağlılar Vakfı Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Daha önceki kongrede üç adayı yarıştığı başkanlık seçiminde Sibel Erenoğlu adaylıktan çekilere Orhan Özkır’ın listesine destek verdi. Başkanlıkta ipi göğüsleyen isim ise mevcut başkan Murat Kahya oldu.

Bir önceki kongrede usulsüz üye iddiaları nedeniyle sert tartışmalar yaşanmış ve kongre Haziran’a ertelenmişti. Bugün gerçekleşen kongrede başkanlık için Murat Kahya ve vakfın eski başkanlarından Orhan Özkır’ın listeleri yarıştı.  Daha önceki kongrede aday olan Sibel Erenoğlu ise adaylıktan çekilerek, Özkır’ın listesine destek verdi.  Gerçekleştirilen genel kurulda Aday olan Orhan Özkır delegelerin 302’sinin oyunu alırken, Murat Kahya 318 oy aldı. 

Kırmızı listeye destek verdi

Erenoğlu, adaylıktan çekildiğini sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Emirdağlılar Vakfı kongresinde iki yasal kongre arasında yönetimin hukuksuzca yazdığı 420 üyeye haklı itirazımızı kabul etmeyip vakfımızın üyelerinin üyelik haklarını çiğneyerek üyelerimizin güvensiz olduğu bir alandan seçime geçilmek istenmiş, bu dayatmaya karşı tüm irademizi mavi liste olarak gösterdik. Vakfımızın yanında yer alarak hukuk temelinde tüm haklarına sahip çıkmak dayatmalarla kongreden geçme amacında olanlara bir yanıt olarak kırmızı listeye destek vererek çekilme kararı aldık.”

Kahya'nın  yönetimde şu isimler yer aldı: 

Kamil Emeksiz

Güler Koçak

Mehmet Kahya

Ceylan Yavuz

Ayhan Sezer

Murat Kökten 

Hasan Hüseyin Köksal

Mustafa Özkır

Mehmet Karatay

Habib Umutoğlu

Yaşar Tepekaya

Mustafa Karakuş

Denetim Kurulu: 

Ahmet Eryürük

Ertuğrul Altınel

Adnan Biçer

Haberler