Temayül yoklamasında organize işler…/ Murat Taşkın/ İstikbal
AK Parti’de hafta sonu adaylık için temayül yoklaması yapıldı.
Dijital ortam üzerinden yapılan oylamada parti üyeleri aday adayı olan isimlere oy verdi.
Ancak…
Söylenenlere bakılırsa, yapılan temayül yoklamasında adeta satranç oyununa benzer stratejiler hayata geçirilmek istenilmiş.
Zira…
Yapılan oylamada aday adaylarından çok aday adayı olmayan isimlere oy çıkmış.
Anlatılanlar ve konuşulanlar doğruysa:
Örneğin bir grup, büyükşehir belediyesi için aday adayı olmayan bir ismin üzerinde yoğunlaşmış.
Mevcut aday adayları yerine bu isim yoğun olarak yazılmış…
Partinin bir yöneticisi, aday adayı olmamasına rağmen çevresindekilere kendi ismini yazdırtmış. Bunun nedeni de, temayül sonuçlarının direkt Erdoğan’ın önüne gidecek olmasıymış…
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*****
Özel görüşmede neler konuşuldu? /Hakkı Sağlam/ Sakarya
'Sayın Genel Başkan, Eskişehir'de parti içerisinde karışıklıkların olduğunu biliyordu. Eskişehir'e geldiğinde yarım saat kadar bir oda da beraber konuştuk. Eskişehir'de meseleler nelerdir, kim kimin hakkında neler söylüyor ve onun kulağına gidenler...'
Yukarıdaki sözler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ait. Peki Sayın Büyükerşen, 'Eskişehir'de parti içerisindeki karışıklar ve kim kimin hakkında neler söylüyor ve onun kulağına gidenler' derken, neyi söylemek istiyor? Yada kimleri kast ediyor?
CHP içinde bir grup var. Bunlar Yılmaz Büyükerşen ve Kazım Kurt'u sevmiyorlar. Bir süre önce 'CHP'de Mücadeleye Devam Ekibi' adı altında bir basın açıklaması yapmışlardı.
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*****
O soru çok iyi cevaplanmalı / Cihan Yıldırım/ Anadoldu
Yerel seçimde parti ve adayları bekleyen bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Daha doğrusu aşılması gereken, mücadele edilmesi gereken alanlar olacak. Elbette her parti ve adayın ‘sıkıntısı’ başka olacak.
AK Parti bugünden bakınca kendi içindeki problemlerle hayli uğraşacak gibi. Enerjisinin önemli bölümü bu meseleye gidecek. Rakibine harcayacağı zamanı, kararsız seçmeni ikna için tüketmesi gereken vakti ‘kendi seçmenini’ ikna için harcayacak. Öte yandan AK Parti, Eskişehir’de kök salmaya başlayan CHP’li başkanlarla mücadele edecek.
Gerçekten zor gibi görünüyor. Elbette imkansız değil. Yine önceki yenilgiler, Büyükşehir’in hiç alınamaması, MHP ile ittifakın olmaması ve ekonomik bozukluk İktidar Partisi ve adaylarını zorlayacak.
Adaylar belli olduğunda onların handikaplarını da ele alırız. CHP’nin de ‘sıkıntılı’ alanları var. İYİ Parti’nin CHP’ye neler yapabileceğini 24 Haziran seçiminde gördük. Adayın doğrudan etkili olduğu yerel seçimde neler olabileceğini kestiremiyorum.
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*****
MHP Çifteler’de iddialı / Ayhan Aydıner/ Sonhaber
MHP eski İl Başkanı Kadir Bıyık, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin emri ile Çifteler Belediye Başkan adayı oldu. 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde 2. Sıra Milletvekili adayı olan Bıyık, partisinin Eskişehir’de bir milletvekili çıkarmasında en büyük pay sahiplerinden birisiydi. Geçtiğimiz yıllarda Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan Bıyık’ın adaylığı ile MHP Çifteler’de seçimin en büyük favorilerinden birisi oldu. Süleyman Bozdağ MHP’den 1999-2009 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. Bıyık seçimi kazanarak, 10 yıl sonra Çifteler’i tekrar MHP’li Belediyeye kavuşturmayı hedefliyor. Beylikovalılar Derneği eski Başkanı Muammer Öztay MHP Beylikova Belediye Başkan adayı oldu.
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*****
Akşener Büyükerşen’e ne diyor?/ Kerem Akyıl/ Yenigün
CHP ve İYİ Parti arasında yerel seçim ittifakına ilişkin görüşmeler tüm hızıyla sürüyor. Her iki parti de Genel Başkan Yardımcıları düzeyinde olası bir iş birliğini masaya yatırıyor. Koray Aydın ve Bülent Tezcan’ın görüşmelerden sonra koşa koşa Genel Başkanlarına çıkıp, durumu değerlendirdiklerine adımız kadar eminiz.
Ancak emin olmadığımız konular da var. Mesela bir ittifak mı olacak? Yoksa 9 ili kapsayan bir ‘sınırlı’ iş birliği mi? Yapılan açıklamalar iş birliğinin İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Manisa, Antalya, Kayseri, Kocaeli ve Bursa'da geçerli olacağı yönünde.
Bu illerin arasında Eskişehir yok. Ancak Eskişehir’de bir ittifaka kapının tamamen kapalı olduğunu da söyleyemeyiz. Zira ittifakın – eğer gerçekleşecekse tabii – 16 ile genişletilmesinin de masada olduğunu öğreniyoruz. Bu fazladan 7 ilden biri Eskişehir olabilir mi? Bir şey söylemek için erken…
YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
*****
Yazıya o kadar çok yorum geldi ki Dökmeci bir simge! / Özdemir Uçak/ Şehir
“2001 yılında AK Partinin kuruluşuyla teşkilatta görev alarak Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan yardımcılığı yaptı. Parti teşkilatında köy mahalle sorumluluğundan ilçe sorumluluğuna kadar birçok görevde bulundu. 2004 yılı seçimlerinde Odunpazarı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2006 yılında AK Parti il başkanlığını bir süre vekâleten yürüttü. Büyükşehir komisyonlarında çalıştı. 2007 Genel seçimlerinde 4. sıra milletvekili adayı oldu ama 3 vekil çıktığı için seçilemedi. 2009 Yerel Seçimlerinde Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olan Dökmeci mevcut Başkan Burhan Sakallı’nın aday gösterilmesi nedeniyle aday olamadı. Eskişehirspor’dan Yeşilay’a birçok kurum kuruluşta görev yaptı. Sosyal yaşamın hep içindeydi. Yerel yönetimlerde büyük tecrübe edindi. Ancak bu dönem sessiz kaldı. Eskişehir’de kadın siyasetçi bitti bitiyor.