Eylemin son gününde TTB’ye Halkevleri, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, ADD, KESK, EMEP, DİSK, ÖDP, LDP gibi pek çok siyasi parti ve STK destek verdi.
Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Bülent Nazım Yılmaz süreç boyunca destek veren herkese teşekkür ederek; “Sağlıkta şiddeti durdurmak istiyorsak çok şey yapmamız gerekiyor. Türkiye’deki siyaset ortamı yaşamda şiddet üretiyor, bu hükümet yüzünden oluyor. Her olanak hükümetin elinde, bakanlık ellerinde o yüzden bu yasayı çıkarın ve bu şiddet için caydırıcı unsurlar artık gelsin diyoruz.” dedi.
Yılmaz, savundukları şeyin çok insanı ve vicdani olduğunu şu sözlerle vurguladı: “Mevcut sistem kaos yaratıyor ve şiddet üretiyor. Tepkimiz insani olmayan, toplum için şiddet üreten ve toplumun geneli için de hiç sağlıklı olmayan bu sağlık sisteminin karşısındayız. En temel talebimiz sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasıdır.”
Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ yedi gündür toplumsal şiddet yanında sağlıkta şiddet konusunda da bir duyarlılık yaratmak ve gerek kadın, gerek çocuk, gerek hayvan her ne olursa olsun toplumun tamamında şiddetin normalleşmesine tepki göstermek olduğunu dile getirerek şunları ekledi: “Sağlıkla şiddet asla yan yana gelmemeliydi. Bunun bu noktaya gelişi yeni bir şey değil bu 30 yıllık sağlıkta özelleştirme politikasının bir sonucudur. Sağlıkta özelleştirme, taşeronlaşma sonucu oluşan sağlık sisteminde bizler bir sağlık personeli olarak halkla karşı karşıya getirildik. Sıra beklemeler, uzun süren tetkik randevuları, eczacıya ödenen paralar hepsi hekimden kaynaklı gibi görüldü. Çünkü politikacılar böyle görülmesini istedi ve halka böyle anlattı.”
Toplumun her alanında hoşgörüyü kaybettiğimizi ifade eden Aladağ, “Türkiye’deki sağlık politikaları şiddet ve kaos üretiyor. Siyasi iktidar sağlığı bir propaganda aracı olarak kullanıyor. Gelen hastayı hekimlere karşı tavır almaya itiyor. Sağlıkta şiddet sadece hekimlere uygulanan bir şiddet değil, bugün sağlıkta görev alan bütün sağlık çalışanları şiddetle karşı karşıyadır. “ dedi. Bu eylemin gerçeği kabul etmek istemeyen hükümete bir ayna tutmak olduğunu dile getiren Aladağ şunları ekledi: “Toplumumuza şunu söylemek istiyorum. Hekimleri koruyamayan, hekimlerle arası açılan bir toplumun sağlıklı olmasının önünde çok büyük engeller vardır. TTB’nin çabası bu topLum içindir ve aynı çabayı ve desteği toplumdan beklemekteyiz.”
Yedi gün süren nöbet hayatını kaybeden hekimlerin şarkılarla anılması ile son buldu.