ESO’da gerçekleşen görüşmede değerlendirmelerde bulanan Başkan Celalettin Kesikbaş, bir ülkede girişimcilik oranı ne kadar yüksekse o ülkede kişi başına düşen milli gelirin artma hızı da aynı oranda yüksek olduğunu belirterek, “Sanayi Odası olarak gençlerimizin ve özellikle de genç girişimcilerimizin yanındayız. Çünkü girişimciliğin pozitif katkısından dolayı sanayimiz ve ekonomimiz daha hızla büyüyecektir. Özellikle ihracat ve mesleki eğitimle daha iyi yerlere gelmesini hedeflediğimiz şehrimizdeki girişimci gençleri ne kadar çok arttırırsak daha hızlı yol alacağına inanıyoruz” dedi.
Ekonomik kalkınmayı hızlandıran güçlerden birinin de girişimcilik ruhu olduğuna değinen Kesikbaş, girişimciliğin yeni istihdam alanları oluşmasına ve üretimin artmasını sağlarken, sınırlı kaynakları daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağladığını bildirdi. Kesikbaş, “Özellikle ileri teknoloji, bilişim ve yazılım alanlarındaki başarılı girişim örnekleri, ekonomide yüksek katma değerin oluşmasına da katkı sağlamaktadır” diye konuştu.
Girişimciliğin her alanındayız
Toplantıda konuşan Genç Girişimciler Kurulu Eskişehir Başkanı Egemen Temizsoy’da, kurulun 2009 yılında Türkiye genelinde girişimciliği özendirmek üzere, TOBB öncülüğünde kurulduğunu ve Eskişehir’de de koordinatörlüğünü ESO’nun yaptığını ifade etti.
Bugüne kadar girişimcilik ödülleri başta olmak üzere birçok çalışmaya imza attıklarına değinen Temizsoy, “ESO Koordinatörlüğünde ve desteğinde şehrimizdeki genç girişimciler için çeşitli eğitimler ve danışmanlık hizmeti ile onları destekledik. Çeşitli dallarda girişimcilik ödülleri ile onları cesaretlendirmek için çalıştık. Ayrıca girişimciliğin daha erken yaşlarda başlaması için çeşitli liselerde girişimcilik eğitimleri düzenledik. Liseli genç girişimcilerimiz şirket kurdu, ürünlerini üretti ve bunları pazarladı. Elde edilen gelir ise Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfına bağışlandı. Kısaca girişimcilik alanında hep olmaya çalıştık. Bundan sonrada ESO’nun desteği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.