Özaydemir, koltuğu 28 yıl sonra Kesikbaş’a devretti

Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) Yönetim Kurulu devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Başkanlık koltuğunu 28 yıl sonra Celalettin Kesikbaş’a bırakan Savaş Özaydemir, Eskişehir Sanayi Odası’nın Türkiye’deki en saygın odalar arasında yer aldığını belirterek, “Odayı kasasında 10 milyon lira ile devrediyorum” dedi.

ODA’YA SİYASET SOKMADIK

Özaydemir, yeni yönetimi Oda’ya siyaset sokmamaları konusunda uyararak, “ Siyasetçinin etkisini odaya sokmamak. Biz hükümetle iyiydik, devletle iyiydik. Ama siyasetçinin etkisini Odaya sokmadık. Bundan sonra ne yaparsınız bilemem” dedi. 

OKUL YAPACAKTIK ENGEL OLUNDU

Yeni yönetime tavsiyelerde de bulunan Özaydemir, “Gençlere sahip çıkın. Sanayi insan gücünü bulmakta zorlanıyor. Çok arzu ettim, bir okul yapalım diye. Ama içinizden de arkadaşlar bilirler, buna da engel olundu. Projeleri hazır. Belki bundan sonrası için düşünülebilir. Sanayicinizi eğitin. Sanayiyi 4.0 doğru ittirin. Yeni yönetimin kucaklayıcı olmasını, bütünleştirici olmasını temenni ediyorum.  Meclis yapısı bunu gerektiriyor bence. İşbirliği şart. Olmazsa sıkıntı olur. Tüm temennimiz Oda’nın bu geldiği seviyeden daha üst seviyeye taşınması. Yeni yönetime başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZAYDEMİR’E TEŞEKKÜR

Eskişehir Sanayi Odası’nın yeni Başkanı Celalettin Kesikbaş,  30 yıl içerisinde Eskişehir sanayisine ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine yaptıkları hizmetler için Özaydemir’e teşekkür etti.

Kesikbaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Dijital bir çağdan geçiyoruz. Dijital çağ ile birlikte konvansiyonel üretim tekniklerimiz de değişiyor. Hayat değişiyor. Hepimiz aslında bir dijital göç yaşıyoruz. Bu dijital göçün kaçınılmaz şartlarından bir tanesi de kurumlarımızda nitelik anlamında sahip çıkıp, geleceğe hazırlamak, geleceği çok daha iyi şekillendiriyor olabilmek. Bu anlamda bilişim ve bilişim teknolojileri hayatımızda hem sosyolojik anlamda hem kültürel hem de teknoloji anlamında ciddi yenilikler getiriyor. Zamanı yakalamamız gerekiyor. 21’inci yüzyıldayız. Çağımızın beklentileri, talepleri çok farklı. 21’inci yüzyılın taleplerini gerçekten de 20’inci yüzyılın kurumları ve düşünceleriyle maalesef geleceğe taşımak çok zor. Destek almak gerekiyor. Geçmişi unutmamak gerekiyor. Teknolojiyi salt teknoloji olarak düşünmemek gerekiyor. Mutlaka geçmişte bıraktığı izlerle alıp, geleceğe taşımak gerekiyor. O yüzden yeniden yapılanmak, farklılaşmak gerekiyor. Önce kendi zihinlerimizden başlamamız gerekiyor. Mutlaka üretim yapmak gerekiyor. Üretimin en değerli kısmı da sanayicilik. Sanayici olabilmek… Evet meşakkatli, zor. Belki de çok kazançlı değil. Ama üretmediğimiz sürece maalesef her türlü esaret bizi bekliyor. O yüzden Eskişehir’de bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizi ciddi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Burası işte tam orası. Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir’deki sanayicilerin çatı kuruluşu. Biz sanayiciler daha çok bir araya gelmeliyiz, daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu bizi çok daha güçlü kılacak. Başka bir örgütümüz, başka bir kuruluşumuz yok. Sanayi Odası bu anlamda benim çok önemsediğim altın bir anahtara sahip. İnşallah bu anahtarı şirketlerimiz için kullanırız. Eskişehir Sanayi Odası’nı iş getiren, aş getiren, eğitim veren, yön veren, fikirlerin konuşulduğu, kent politikalarının, sanayi politikalarının oluşturulduğu bir yer haline getirmemiz gerekiyor.  İhracatla ilgili Eskişehir Sanayi Odası’nın yapması gereken çok ciddi çalışmaları ve projeleri olacak. Eğitimle ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak.”

Haberler