Anadolu Üniversitesinin 3 milyon Euroluk projesi için imzalar atıldı

Anadolu Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu ve 2 milyon 998 bin 882 Euroluk hibe desteği almaya hak kazanan 'İleri Prototipleme İstasyonu Projesi'nin imzaları, Ankara'da düzenlenen 'Rekabetçi Sektörler 2. Dönem Çağrı Sonuçları ve Protokol İmza Töreni'nde atıldı.


Anadolu Üniversitesinin elde ettiği başarıya ilişkin görüşlerini aktaran Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversite olarak Ar-Ge projelerine çok önem verdiklerine değinerek, “Eskişehir, havacılık ve raylı sistemler alanında gerçekten öne çıkan bir şehrimiz. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak şehrimizin özellikle bu karakteristiğini de dikkate alarak başarılı bir şekilde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmeye çalışıyoruz. Yine bugün burada Avrupa Birliği projesi kapsamında da 3 milyon euroluk bir proje desteği aldık, bizim için gerçekten çok önemli. Üniversitemizin, Mimarlık ve Tasarım ile Mühendislik Fakülteleri gibi özellikle Ar-Ge kabiliyeti yüksek olan fakültelerdeki öğretim elemanları ‘İleri Prototipleme Projesi’ kapsamında çok güzel bir proje hazırladılar. Bu desteği üniversite olarak aldık. Biz sadece kendi öz kaynaklarımızla değil, özellikle dış kaynaklara dayalı bütün AB projelerinde bundan sonra da yer alma gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizin gerçekten yüksek teknolojili üretim yapan ve ürün üreten üniversitelere, araştırma kuruluşlarına ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de Anadolu Üniversitesi olarak şehrimize ve ülkemize ürettiğimiz projelerle katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

“Üniversitemiz birçok alanda uzman bir üniversite”


Projeye ilişkin bilgiler de veren Rektör Gündoğan, imzaları atılan projenin özellikle bir altyapı projesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Üniversitemiz aslında birçok alanda uzman bir üniversite. Özellikle animasyon alanında üniversitemizin çok ciddi bir uzmanlığı var. Bu kapsamda son dönemde BEBKA’dan aldığımız önemli destekler var. Eskişehir’i animasyonun merkezi haline getirmeye çalışıyoruz. Bu proje kapsamında üniversitemizin animasyon gibi yenilikçi ve inovasyona yönelik hizmetlerine mentorluk desteği vermek istiyoruz. Anadolu Üniversitesi bundan sonra da öğretim elemanlarının özelikle Ar-Ge faaliyetlerine yönlendirilmesine yönelik çalışmalar üzerinde duracak. Çalışmalarımız da genellikle eğitim amaçlı olacak.”

“Üniversiteler indeksinde ilk 20 içindeyiz”


Anadolu Üniversitesinin son yıllarda rekabetçilik, yenilikçilik indekslerinde hep üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Özellikle TÜBİTAK’ın yapmış olduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortak yenilikçi üniversiteler indeksinde biz, son 5 yılda hep ilk 20 içinde yer aldık. Bu da gerçekten bizim için gurur verici. Üniversitemiz pek çok alanda ön sıralarda yer alıyor. Bu tür projelerde amacımız, özellikle sektör ile Üniversite iş birliğini buluşturarak Ülkemize katkı sağlamak” diye konuştu.
Anadolu Üniversitesinin projesi, almaya hak kazanılan hibe desteğinin yanı sıra desteklenmeye değer görülen 23 projeden biri olarak da önemli bir başarı elde etmiş oldu.
Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AB Büyükelçisi Christian Berger, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve davetliler katıldı.

Haberler