2017-2018 eğitim öğretim sorunlu başladı, sorunlarla ara veriyor

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, Cuma günü tamamlanacak olan 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemini değerlendirdi.

Urfalı, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılına müfredat tartışmaları, sınav sistemlerinde yapılan değişikliklerle başladıklarını belirterek, eğitimin esas ana meselesi olan kalite ve niteliği bir türlü konuşamadıklarına vurgu yaptı. Urfalı, TEOG’un kaldırılması ve üniversite sınavında yapılan düzenlemeleri eleştirerek, “2017-2018 eğitim ve öğretim yılına müfredat tartışmasıyla başladık. Ardından tüm öğrencileri ilgilendiren TEOG’un kaldırılması ve yerine adrese dayalı kayıt sisteminin getirilmesi. Sonrasında ise üniversite sınavlarında iki aşamanın sözde kaldırılması. Sözde tek aşamalı bir sınav oldu ama yine iki farklı günde, iki farklı sınava katılacak öğrenciler. Sınav içerik bakımından da, önceki sistemle aynı. YGS+LYS bir anlamda YKS oldu. Yükseöğretim Kurumları Sınavına dönüşmüş oldu. Bunun yoğunluğunu yaşadık. Yaz dönemiyle birlikte başlayan yönetici görevlendirmeleri yoğun bir şekilde gündemi meşgul etti” dedi.

OKUL İNŞAATLARI SIKINTI YARATTI

Eskişehir’de okul binası inşaat çalışmalarının ilk yarı için büyük sıkıntı oluşturduğunu kaydeden Urfalı, “Eskişehir özelinde de özellikle okul binalarının yapımıyla ilgili çok yoğun sıkıntılar yaşadık. İleri saat uygulamasından vazgeçilmemesi ve kış saati uygulamasına geçilmemesi nedeniyle çocuklar günün alacakaranlığında okula gitmek zorunda kaldılar. Bunun da sıkıntısını yaşıyoruz. Diğer yıllara baktığımız zaman sıkıntıların daha yoğun olduğu bir eğitim öğretim dönemi oldu” diye konuştu.

EĞİTİM SİYASETİN HEDEFİ HALİNE GELDİ

Eğitimde kalite ve niteliği konuşmak yerine suni gündemlerle uğraşıldığını söyleyen Urfalı, “Kalite ve niteliği oluşturmak için öncelikle nitelikli kadroların görev başında olması gerekir. Siyasi etkilere kapalı olması gerekir. Bu işin içinde olan herkes aslında neyin nasıl yapılması gerektiğini, doğrunun ne olduğunu, kalite ve niteliğe ulaşmak için hangi yolun izlenmesi gerektiğini biliyor. Sonuçta ortada bilimsel gerçekler var. Bu gerçekler takip edilirse sonuca ulaşılır. Özellikle eğitim, siyasi etkilere çok açık hale geldi. Bunun olumsuz yansımalarını hep birlikte yaşıyoruz. Son 15 yıldır siyasetin eğitim sisteminin içerisine daha fazla girdiğini üzülerek görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberler