İnşaat ve yıkıntı atıkları daha hızlı geri dönüştürülecek

Eskişehir’de her gün 2 bin ton inşaat ve yıkıntı atığı oluşuyor ve çevreye ciddi zararlar veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni satın aldığı ve saatte 350 ton kapasiteli mobil kırıcı ile bu zarar, aynı gün içinde ortadan kaldırılacak.

  Belediyelerin en büyük sorunlarından olan, hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye verdiği zararı en aza indirgeme çalışmalarında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, en yüksek kapasiteli mobil kırıcıyı devreye soktu.

     Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi İnşaat ve Yıkıntı Atığı Geri Kazanım Tesislerinde geçici olarak depolanan hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları mobil kırıcı ile boyut küçültmesi yapılarak geri kazanılıyor. Tesislerde çalışmakta olan ve saatte 240 ton kapasiteli kırıcının yanına ileri teknoloji donanımlı saatte 350 ton atık malzemeyi geri dönüştüren yeni bir mobil kırıcı satın alındı.

     Yeni kırıcı ile Geri Kazanım Tesislerinde birikmenin önüne geçileceğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, “Tesislerimize getirilen inşaat ve yıkıntı atıklarından ve geri kazanılan kırılmış ürünle hem çevreye verilen zararı yok ediyoruz, hem de gelir elde ediyoruz.  Son teknoloji mobil kırıcımız toprak, demir ve beton malzemeyi birbirinden ayırıyor. Geri dönüştürülen malzeme alt yapı, dolgu ve yol yapım çalışmaları ile katı atık düzenli depolama tesisinde günlük örtü malzemesi olarak kullanılmaktadır. Devlet Malzeme Ofisi’nden satın aldığımız kırıcıyı hemen devreye soktuk. Bu çalışmalar kapsamında Çevre Mevzuatının gereklilikleri yerine getirilerek, çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesi sağlanmaktadır” dedi.

Haberler