Anadolu Üniversitesi, kampüslerinin büyümesi ve artan öğrenci sayılarına bağlı olarak sürdürdüğü çalışmalar kapsamında yeni öğretim yılında pek çok yeni binayı ve dersliği hizmete açıyor.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yeni öğretim yılı itibariyle hizmete açılan ve ilerleyen dönemlerde de tamamlanması planlanan yapılara yönelik sürdürülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kampüslerin en önemli sorunlarından birinin de otopark problemi olduğuna değinen Prof. Dr. Naci Gündoğan, henüz İki Eylül Kampüsü’nde böyle bir durum olmadığını ama acil şekilde Yunus Emre Kampüsü’nün otopark sorununu çözeceklerini ifade etti. Bu kapsamda ilk olarak Açıköğretim Fakültesi Ek Bloğu ile birlikte burada bir otopark yapacaklarını söyleyen Prof. Dr. Gündoğan, “Burası merkezi bir otopark olacak. Kampüsün merkezinde olması nedeniyle de yeraltı otoparkı şeklinde yapılacak. Çünkü yer üstünde otopark yapımı için böyle bir alanımız kalmadı. Bu otoparkımız 500 araç kapasiteli olacak. Bunun yanında Yunus Emre Meslek Yüksekokulumuzun arkasında var olan otoparkı da katlı otoparka dönüştürerek 250 araçlık bir otopark haline getireceğiz. Zaten son yıllarda yaptığımız tüm binalara mutlaka 40-50 araçlık otopark yapıyoruz. Bundan sonraki dönemler için de mutlaka büyük çapta otoparklar yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, iki yıl içerisinde Yunus Emre Kampüsü’ne en az 750 araçlık yeni otoparkların kazandırılması. Tüm bu çalışmalarımız için Kalkınma Bakanlığımızdan yatırım izinleri alındı, ödenekleri tahsis edildi ve projeleri de tamamlanmış durumda. Tepebaşı Belediyesi’nden ruhsat başvurularımıza olumlu cevap vermesini bekliyoruz” dedi.
Öğrenciler yeni öğrenim ortamlarına kavuşuyor
Anadolu Üniversitesi kampüslerinin sürekli büyüdüğüne değinen Rektör Gündoğan, bu nedenle yeni binaların, dersliklerin ve laboratuvarların yapılmasının gerekliliğine dikkat çekti. Bunun yanında eskiyen binaların yenilenmesinin gerekliliğine de değinen Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Çünkü Yunus Emre Kampüsümüzdeki pek çok binamız 30 yılı geride bıraktı. Özellikle Eskişehir’in deprem bölgesi olması nedeniyle geçtiğimiz dönemlerde yapılarla ilgili birtakım sorunlar oluştu. Bu yüzden binaların durumlarını yakından takip ediyoruz. Bu çalışmalar neticesinde de Yunus Emre Kampüsümüzde pek çok binanın yapımını tamamladık. Tamamlanan başlıca projelerimiz arasında; Eğitim Fakültesi ek bloğu, Yeni Öğrenci Yemekhanesi, Sera Binası, yeniden düzenlenen Medya Merkezi binası, eski Çağdaş İlköğretim Okulu binasının Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kullanımı için yeniden düzenlenmesi yer alıyor” ifadelerini kullandı.
Rektör Gündoğan ayrıca, projesi biten ve hali hazırda inşaatına başlanılacak olan Açıköğretim Fakültesi Ek Bloğu için ise Tepebaşı Belediyesi’ne gerekli ruhsat başvurularının yapıldığını ve projenin iki yıl içerisinde tamamlanacağının bilgisini verdi.