Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman, üniversitelerde döner sermaye sorunun devam ettiğini belirterek, “Üniversite Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödemeleri almasında sorunlar yaşanmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın para göndermediği söylenmektedir” dedi.
Kararman yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Sağlık çalışanları koronavirüs salgınına karşı kahramanca bir mücadele vermektedirler. Sağlık ordumuz cephede göğüs göğüse çarpışıyor desek yanlış bir tabir yapmış olmayız.
Böylesine bir durum söz konusu iken cephenin şartlarını en iyi seviyede tutmak cephe gerisindeki herkesin görevi olduğunu dile getirmiştik.
Sağlık çalışanlarının herkes alkışlıyor ama yöneticilerden ısrarla beklediğimiz gereğini yapma davranışının her ne hikmetse sürekli olarak uygulanmadığını, ihmal edildiğini görerek uyarılarımızı da yapmıştık. Fakat hala yanlışta ve adaletsizlikte ısrar edilmektedir.
Kıymetli Basın Mensupları;
Örneğin Üniversite hastanelerinde döner sermayelerde yaşanan sorun sürmektedir. Tavandan ek ödeme diye açıklanıp, cüzdana yavandan ek ödeme olarak yansıyan uygulamadan genel idari hizmetler sınıfındaki arkadaşlarımız tümden mahrum bırakılmakla birlikte bir çok servis ve teşhis alanlarında çalışan arkadaşlar da mahrum edilmiştir. Bunun yanında yönetim kurullarına bırakılan oran belirleme ve kimin alacağı da tam bir adam kayırmaca olmuştur.
Hastanede çalışan, riskle karşı karşıya olan arkadaşlarımızın emeğinin yok sayılıp, alın terlerine değer verilmemesi yanlıştır. Bu düzeltilmelidir.
Üniversite Hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının ek ödemeleri almasında sorunlar yaşanmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın para göndermediği söylenmektedir.
Şu süreçte salgınla mücadele eden sağlık çalışanların emeğinden daha kıymetli ne vardır ki, problem çıkmıştır. Biz burada sorun çıkmasını kabul edemiyoruz. Herkes sağlık çalışanlarını alkışlarken yöneticilerden de gereğini yapmalarını bekliyoruz.
Çalışanın alın teri ve emeği ile uğraşılmamalı hemen gereği yapılmalıdır. Hiçbir bekleme, öteleme veya erteleme olmamalıdır.
Üniversite hastanesi yöneticileri bu konuda hassasiyet göstermelidir.