Süllü’nün İzmir YHT hattında Eskişehir'de yer alsın talebine yanıt: Polatlı'dan binersiniz

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşüldüğü TBMM Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyonu’nda yaptığı konuşmada Eskişehir Havalimanı uçak seferleri ve Ankara-İzmir YHT hattıyla ilgili önemli konulara dikkat çekti. Süllü’nün Eskişehir Havalimanı sivil uçuşlara açılsın talebine, “Sizin hızlı treniniz var”, Ankara-İzmir YHT Hattı’nın Eskişehir’den geçmesi isteğine, “Polatlı'dan binersiniz, ne olacak ki” yanıtına Süllü tepki gösterdi.

Süllü’nün İzmir YHT hattında Eskişehir'de yer alsın talebine yanıt: Polatlı'dan binersiniz
06 Haziran 2024 Perşembe 13:58

ESKİŞEHİR İÇİN YURT İÇİ SEFERLER VE İZMİR YHT TALEBİ

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Eskişehir’in bir havacılık şehri olduğunu vurgulayarak Eskişehir Havalimanı’nın 1989 yılında devlete hiçbir yük getirmeden yapılan, bir üniversite kampüsü içinde yer alan tek hava meydanı olduğuna dikkat çekti; Zafer Havalimanı’nın zararlarını kapatmak için uçuşları engellenmeye çalışan Eskişehir Havalimanı'nın yıllık uçuş kapasitesinin Zafer Havalimanı’nın çok üzerinde olduğunu belirtti. Brüksel, Lyon, Hollanda ve Umre uçuşlarının gerçekleştiği havaalanına yurt içi uçuşların olmayışına tepkisini dile getiren Süllü, “Eskişehir, yerel yönetimlerin çalışmalarıyla bir turizm şehri oldu. Eskişehirliler, Sanayi Odası, Ticaret Odası yıllardır uçuş taleplerimizi dile getiriyoruz. Güneye, Karadeniz'e, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya uçuş taleplerimizi dikkate alın” dedi.

YURT İÇİ UÇUŞ TALEBİNE YANIT

Süllü’nün Eskişehir’deki havaalanının tarifeli seferlere açılması talebine, geçmiş dönem Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, Bayındırlık, İmar ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu’nun, “Eskişehir'in hızlı tren gibi önemli bir fırsatı da var” cevabını verdi.

“POLATLI'DAN BİNEBİLİRSİNİZ”

Karaismailoğlu, Süllü’nün “Biliyorsunuz Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) yazık ki son projede demiryollarının kavşak noktasındaki Eskişehir'den geçirilmiyor” tepkisi üzerine ise, “Polatlı'dan birleşiyor, Polatlı'dan binebilirsiniz. Ve Eskişehir-Antalya var aslında, o yapıldığı zaman direkt Antalya'ya bağlanacaksınız” diye yanıt verdi. Süllü ise Eskişehir’den geçirilmeyen Ankara-İzmir YHT güzergâhının Eskişehir’den geçirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını da dile getirdi.

AKP’Lİ VEKİLLER GÖREVE

Süllü, Komisyon Toplantısının bitiminde Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ile Hasan Polatkan Havaalanı’nın THY tarifeli uçuşlarına açılması konusunda görüştü. Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek, Süllü’nün talebine THY’larının karlılığa baktığını söyleyerek, “Eskişehirli sanayiciler, iş insanları havayolu şirketi açsınlar; duruma bakar; değerlendiririz” yanıtını verdi. Açıklama yapan Süllü, “Anlaşılan o ki; çevre yollarımızı yapmayan, ilçe ölüm yollarımıza ilgi göstermeyen, tarifeli uçak sefer ve yüksek hızlı tren taleplerimizi geçiştiren AKP iktidarı, ulaşım projelerinde Eskişehir’i yok sayıyor” diyerek Eskişehir’in AKP vekillerini göreve davet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.