Sivrihisar eski belediye başkanı Yüzügüllü: Sivrihisar'ı ülkenin markası yaptık keşke şimdi bunları konuşmasaydık

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin kendisi ve ekibi ile ilgili ortaya attığı iddialara yanıt veren Hamid Yüzügüllü, “Ne insanları yanıltmaya ne de insanları karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Keşke Sivrihisar Belediyesi bugün bu şekilde konuşulmasaydı” dedi.

Sivrihisar eski belediye başkanı Yüzügüllü: Sivrihisar'ı ülkenin markası yaptık keşke şimdi bunları konuşmasaydık
09 Ağustos 2024 Cuma 14:06

Geçmiş dönem Sivrihisar Belediye Başkanlığı yapan Hamid Yüzügüllü, mevcut Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin kendisi ve ekibi ile ilgili yaptığı açıklamalara belgeleri ile yanıt verdi. Dökmeci’nin Sivrihisar Belediyesi’nin 39 günde 33 milyon lira para harcadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Yüzügüllü, 33 milyon liranın 1 Ocak 2024 ile 9 Nisan 2024 arasında harcanan para olduğunu ifade etti.

GECE GÜNDÜZ SİVRİHİSAR İÇİN ÇALIŞTIK

Gece gündüz ekibi ile beraber Sivrihisar için çalıştıklarını belirten Yüzügüllü, “Gece gündüz 10 yıl Sivrihisar için çalıştık. Sivrihisarlı olarak ilçemizin bu konumlara düşürülmesinden üzüntü duymaktayım. Bana ve ekibime yöneltilen suçlamalara yanıt vereceğim. Ben ve ekibim gece gündüz çalışarak Sivrihisar’ın bir yerlere gelmesi için çalıştık. Sadece Eskişehir’in değil Sivrihisar’ı ülkenin marka ilçelerinden biri haline getirdik. Biz 2024 seçimlerinde halkımızın verdiği karara saygı duyuyoruz” diye konuştu.

BELEDİYENİN İLLER BANKASI’NA 11 MİLYON LİRA BORCU VAR

Belediyenin İller Bankası’na 11 milyon lira borcu olduğunu söyleyen Yüzügüllü, “Şu anki belediye başkanımız açıklama yaptı. Bu açıklamasının sebebi de Sivrihisar Belediyesi Türkiye’deki belediyelere örnek oldu diye haber yapıldıktan sonra bu açıklamaları yapıyor. Sivrihisar Belediyesi’nin SGK ve vergi dairelerine borcu yoktur. Sivrihisar Belediyesi’nin 11 milyon lira İller Bankası’na kredisi var. Bu 8 yıllık bir borçtur. Ay geldikçe taksitli kredidir. Bu kredi de 2021 yılında kullanılmış ve 2028’in sonuna kadar ödenmesi gereken bir paradır. Taksitler de aylık 300 bin lira civarında taksitle ödeniyor. Başka hiçbir borcu yoktur. Artı bizim dönemimizde İller Bankası’ndan bize limit tanımasını istemişiz. İller Bankası da size 10 milyon kredi açarız demiştir yüzde 25 faizle. Burada size kredi tanımlanmakla krediyi harcamak aynı şey mi? Kredi tanımlanınca borçlu mu sayılıyorsunuz? Sivrihisar Belediyesi’nin 23 milyon borcu var diyor ama burada 11 milyon borcu var. Bir kredi limiti tanımlandı ama kullanılmayan parayı Sivrihisar Belediyesi’nin borcu olarak göstermektedir. Hepsi size verdiğimiz dosyada var” şeklinde konuştu.

39 GÜNDE DEĞİL 4 AYDA 33 MİLYON LİRA

39 günde 33 milyon lira paranın harcandığının iftira olduğuna vurgu yapan Yüzügüllü, “Arkadaş diyor ki 1 Mart’ta Sivrihisar Belediyesi’nin kasasında 33 milyon lira para var diyor. Bunu 39 günde harcamış diyor. Ben 10 yıl Sivrihisar Belediye Başkanlığı yaptım. 10 yıl boyunca hiçbir zaman Sivrihisar Belediyesi’nin hesaplarında 33 milyon lira parayı bir arada görmedim. Diyor 1 Mart’tan görevi aldığım süreye kadar ödenen para 33 milyon lira diyor ama Sivrihisar Belediyesi’nin bir ahlakı vardır, her haftanın Perşembe günü ödeme yapılır Sivrihisar Belediyesi’nde. Borçlarını her Perşembe öder. Size verdiğimiz dosyaların içinde de ödeme yaptığı yerlerin listeleri var. Burada 33 milyon lira para, 1 Ocak 2024’ten 9 Nisan 2024’e kadar harcanan paradır. Yani bir aylık harcanan değil 4 aylık harcanan paradır” ifadelerini kullandı.

“BELDİYENİN KASASINDA 380 BİN LİRA DEĞİL 5 MİLYON 500 BİN LİRA VAR”

Belediye kasasında 380 bin lira değil 5 milyon 500 bin lira civarında para olduğunu söyleyen Yüzügüllü, “Arkadaşımız diyor Sivrihisar Belediyesi’ni teslim aldığımızda kasasında 380 bin lira para vardı diyor. Ama öyle değil. Elinizde banka dökümü var. 5 Nisan’da Sivrihisar Belediyesi’nin kasasında 5 milyon 500 bin lira para olan dekont önünüzde. 5 Nisan 2024 İller Bankası hesabında 1 milyon 132 bin lira, ayrıca teminat hesabımızda yani Halk Bankası hesabımızda 415 bin lira, Sivrihisar Belediyesi’nin Ziraat Bankası hesabında 28 bin 338 lira, Halk Bankası sonu 18 ile biten hesabında 4 milyon 78 bin lira para bulunmaktadır. Toplamda da 5 milyon 320 bin liram parası olduğu beyandır. Arkadaşımızın dediği 380 bin liradır ama bizim dediklerimiz gerçektir. Bunlar banka dökümleriyle ispatlanan şeydir. Ekranlara çıkıp kamuoyuna yanlış bilgilendirme yapıldığı için bu açıklamaları yapmak zorunda kaldık. Ne insanları yanıltmaya ne de insanları karalamaya kimsenin hakkı yoktur. Yalanla hiçbir şey olmaz. Yalanlar bir gün ortaya çıkar. Keşke Sivrihisar Belediyesi bugün bu şekilde konuşulmasaydı da bizim zamanımızdaki gibi her zaman daha iyi şekillerde konuşsaydık” dedi.

“380 BİN LİRAYI BELEDİYEYE AKTARDIK”

Kendisinin belediyeden aldığı Audi arabayı belediye zarar etmesin diy aldığını ve parayı da belediyeye aktardıklarını söyleyen Yüzügüllü, “Evet doğrudur Sivrihisar Belediyesi 24.07.2018 yılında Audi marka bir araba alınıyor ve 380 bin liraya alışı yapılıyor. Ve burada banka dekontlarında kaç liraya alındığı, kaç liraya satıldığı size verdiğimiz dosyanın içinde de kayıtlıdır. O dönemde belediyenin hizmet için araçlara ihtiyacı oldu. Dedik ki Audi marka arabayı satışa çıkaralım. Arkadaşlar arabayı satışa çıkardı. O zaman için 265 bin lira civarında bir fiyat geldi. Ben de dedim ki, arkadaşlar biz bunu 380 bin liraya aldık. Zararına satmayalım. 380 bin liraya ben Hamid Yüzügüllü olarak şahsıma aldım ve parasını da yatırdım. Burada noter belgesi de mevcut. 26 Şubat’ta aracı almışım ve mart ayının başında belediyemizin ihtiyaç duyduğu araçları alıyoruz belediyeye. Bir tane zabıta arabası, bir tane transit. Bunların belgeleri de buradadır. Araçların belgeleri de faturaları da dosyada. Biz belediye zarar etmesin dedik. Biz kendi lüksümüz için belediye başkanlığı yapmadık. Makamda da kendi araçlarımıza bindik” diye konuştu.

“CEP SİNEMASI YAPTIK”

Habil Dökmeci’nin çocuklar için sinema salonu yapılmadı söyleminin de gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yüzügüllü, “Milli Eğitimde güvenlik personeli yok. O yüzden odası da yok. Adı üzerine cep sinema. Burada hiç çocuk sineması yapılmadı diyor ama biz burada etkinlikler yapık. Ama binanın altında su sıkıntısı çıktı. Sinema salonu altından 13 ton su çekti belediye. Ama tekrar çıkınca Milli Eğitim belediyeye yazı yazıyor. Açmış olduğumuz ortak projede bunun giderilmesi veya yeni bir yer tahsis etmesini istiyor. Bir sinema yoksa burada bu kadar öğrenci nerede film izledi? Sinema yoksa milli eğitim neden belediyeden yardım istiyor” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.