Eskişehir Bilecik Tabip Odası, Eskişehir Diş Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Eskişehir Şubesi
torba yasayla yapılan yıpranma payına ilişkin düzenlemenin, sağlık ile sosyal hizmet emekçilerinin tamamını kapsamadığı ve geçmiş yıllardaki yıpranmışlığı yok saydığı için adil olmadığını savundu.
Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Mehmet Akif Aladağ, hükümet tarafından her 14 Mart’ta fiili hizmet tazminat sözü verildiğini, ancak bu konuda somut hiçbir adım atılmadığını söyledi.
-Haklarımız gasp edildi-
3 Ağustos tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin fiili hizmet süresi zammıyla ilgili bir madde içerdiğini, Torba Kanunda yer alan maddeye göre insan sağlığıyla ilgili işlerde çalışanlara yıllık 60 gün olmak üzere yıpranma payı düzenlemesi yapıldığını anımsatan Aladağ, “Oysaki yapılan düzenleme ne sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin tamamını ne geçmiş çalışma yıllarını ne de özelde çalışanları kapsamamaktadır. Üstelik fiili çalışma şartına bağlanarak, yıllık izinlerimiz, hafta sonu tatillerimiz, dinlenme hakkımız gasp edilmiştir. Bu madde ne yazık ki taleplerimizi karşılamaktan çok uzaktır” dedi.
-Yıpranma payımızı talep ediyoruz-
Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin, kamuoyunda yıpranma payı olarak bilinen fiili hizmet zammını, bu hakkın tanındığı diğer 18 meslek grubu kadar hak ettiğini ve en az onlar kadar zor, meşakkatli, fedakarca çalışan bir meslek grubu olduğunu ifade eden Aladağ, “Sağlık ve sosyal hizmet iş kolu ağır ve tehlikeli iş kolu kapsamındadır. O sebeple de yıpranma payımızı talep ediyoruz” diye konuştu.