Nazım Hikmet, Doğançayır'da anıldı

Nazım Hikmet'in ölümünün 60. yılında, Doğançayır’daki anıt mezarı başında anma töreni düzenlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası'nın iş birliğiyle gerçekleştirilen bu etkinliğe, birçok edebiyatsever katıldı.

Nazım Hikmet, Doğançayır'da anıldı
03 Haziran 2024 Pazartesi 14:12

Törene Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir CHP Milletvekili İbrahim Arslan, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Türkiye Yazarlar Sendikası üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Ünlüce, Büyük şairin hayatının acılarla, sürgünlerle, hapis ve sorgulamalarla geçtiğini ifade etti. Vatandaşlıktan çıkarılarak sevdiği ülkesinden uzak kaldığını ve özlemle geçen bir ömrü olduğunu vurguladı.

Başkan Ünlüce, Nazım Hikmet'in “Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani...” dizelerini paylaşarak, eski Doğançayır belediye başkanlarının bu dizeleri Nazım Hikmet'in vasiyeti kabul ederek bir anıt mezar yaptıklarını ve onlara teşekkür ettiğini söyledi. Ayrıca, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe'ye, 10 yıldır düzenlenmeyen bu etkinliğe ev sahipliği yaparak sahip çıktığı için de teşekkür etti.

Anma töreninin ardından, saat 16.00'da Doğançayır Nazım Hikmet Parkı'nda Naki Karamaşa tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.