banner536

KORMAZ AİLESİ KENT & KÜLTÜR SÖYLEŞİLERİNE KONUK OLDU

Tepebaşı Belediyesi’nin düzenlediği Kent & Kültür söyleşilerinin bu ayki konuğu Gezi olaylarında Eskişehir’de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve abisi Gürkan Korkmaz oldu.

KORMAZ AİLESİ KENT & KÜLTÜR SÖYLEŞİLERİNE  KONUK OLDU
30 Mart 2018 Cuma 16:38

Koordinatörlüğünü Şair Haydar Ergülen'in üstlendiği, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi’ndeki söyleşide Ali İsmail’in çocukluğu ve genç ömrüne sığdırdığı çalışmaları ve yardımsever kişiliği ile adına kurulu vakfın çalışmaları anlatıldı. Şair Ergülen, “Oğlumuz, kardeşimiz, yoldaşımız Ali İsmail için buradayız. Nur içinde, ışıklar içinde yatsın. Özellikle Ali İsmail Korkmaz Vakfı’ndan (ALİKEV) ve çalışmalarından bahsedeceğiz” dedi.

Söyleşide Anne Emel Korkmaz, Ali İsmail’in çocukluğundan, kendini nasıl geliştirdiğinden bahsederek sözlerine başladı. Anne Korkmaz “Bizi yalnız bırakmıyorsunuz, burada olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim. Ali İsmail, çok akıllı çok sakin bir çocuktu. Hep, bir şeyler üretmeye çalışan bir çocuktu. Çocukları evde toplayıp kitap okuturdu, okumayı çok severdi. Ali İsmail Korkmaz, Afrikalara kadar uzandı. Orada bir su kuyusu açtırdık. Oradaki çocuklar o kadar sıcak bir şekilde kucağımızda oturdular ki çok duygulandım. Çünkü Ali, çocukları çok severdi. Oradaki köyü kardeş köy ilan ettiler. Ali İsmail’in Afrika’da bir köyü oldu (Afrika'nın Gambiya bölgesindeki Sare Jiburu Köyü). Oradaki kadınlar üç temel ihtiyaçlarından bahsediyorlar: Su, elektrik ve yiyecek. İnşallah oradaki çalışmalarımız da devam edecek. Ali İsmail bu dünyaya bir misyonla gelmiş. Ben Ali İsmail’in gururunu hep yaşıyorum. Allah hiçbir aileye bu acıyı göstermesin” şeklinde konuştu.

Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz da, konuşmasında ALİKEV’in kuruluşundan, gelişmesinden ve faaliyetlerinden bahsetti. Abi Korkmaz, “Daha çok çocuğun Ali İsmail’in penceresinden bakabilmesi için ALİKEV’i kurduk. Eskişehir’de, hastanenin önünde beklediğimiz o 40 günde, Eskişehir halkı bize yalnız olmadığınızı gösterdi. Vakfı kurmaya, Ali İsmail’in adını yaşatmaya tercih ettik. 2014 yılında vakfı kurduk. Gençlerin gelip fikirlerini paylaşabileceği, oturup çay kahvesini içebileceği, kütüphanesi olan bir gençlik merkezi kurduk. Toplum Gönüllüleri Vakfı ile işbirliğinde bulunduk. Aydın bir gelecek istiyorsak, eğitime yatırım yapmamız gerektiğini biliyorduk. Gençlik kampı düzenledik. Farklı şehirlerde de bu kampı düzenlemek istiyoruz. Öğrencilere burs veriyoruz. 114 öğrenciye burs veriyoruz. Afrika’daki su projesi de aslında Eskişehir’den çıktı. Buradaki heykelde, Ali İsmail avuçlarıyla kuşlara su veriyor. ‘Eskişehir’de kuşlara, Afrika’da çocuklara su versin’ dedik. Böyle bir hikayesi var” şeklinde konuştu. Gürkan Korkmaz’ın ardından Haydar Ergülen, Ali İsmail için yazdığı şiirini okudu.

Söyleşinin ardından soru cevap kısmına geçilirken, katılımcılar Korkmaz ailesine merak ettiklerini sordu. Katılımcılar ayrıca, Ali İsmail hakkındaki düşüncelerini aktardılar.

Söyleşiye katılarak Ali İsmail Korkmaz’ın ailesini dinleyen Başkan Ataç, “Olayın Eskişehir’de olması bizi hep üzdü. Ama Eskişehir’in sahip çıkması çok önemli.  Işıklar içinde yatsın. Size her zaman kapımız açık. Bu sene kampı isterseniz Eskişehir’de yapalım. Gençlik merkezlerimiz ev sahipliği yapar ” diyerek, Anne Emel Korkmaz’a ve abi Gürkan Korkmaz’a plâketlerini ve çiçek takdim etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.