Eskişehir’de okulların seyreltilmiş sınıflarda başlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Eskişehir de 1 yıldır derslik üretmeyi bırakın, 1 tek tuvalet, 1 lavabo yapmayan yönetsel anlayış, 2 Martta okulları açtık diyor. Eskişehir nüfusunun neredeyse üçte ikisini ilgilendiren ve hareketlilik sağlayan kararlar öncesi bir planlama gerekmez mi?” dedi.
Alkan okulların açılmasında yine bir plansızlığın gölgesinde gerçekleştiğini belirterek şöyle konuştu: Eğitim Sen olarak, salgının başından itibaren bilimsel kriterler ve sağlık örgütlerinin açıklamaları doğrultusunda Eskişehir kamuoyunu aydınlattık. Eğitimciler açısından sorun okulları açmaktan çok, okulların hangi koşullarda açılacağı ve yüz yüze eğitimin nasıl devamlı hale getirileceği şeklindedir dedik.1 Mart’ta yaşayacağımızı anlatmaya duygularımız ve aklımız yetersiz kalıyor bu ülkede. Saat 22. 30 a kadar ekran başında bekleyerek, okullar açılacak mı?Sabah ders var mı? Ya çocuklarımız ne olacak? E - Nabız aşılama sisteminde sıra ne oldu? diyerek okulların açılmasını beklemek ancak travma ve kaosa neden oldu. Eskişehir'de vaka oranları tam sınırda olan bir ilde eğitime dair hazırlık son dakikaya bırakıldı. Bu durumun izahı bizce yoktur.
Piyasacı bakışa teslim olmuş MEB, yapılması zorunlu hazırlıkları da maliyet hesabına indirgediği için bugün okullardaki koşullar Mart-2020'den farklı değildir.
Eskişehir de 1 yıldır derslik üretmeyi bırakın 1 tek tuvalet, 1 lavabo yapmayan yönetsel anlayış, 2 Martta okulları açtık diyor. Eskişehir nüfusunun neredeyse üçte ikisini ilgilendiren ve hareketlilik sağlayan kararlar öncesi bir planlama gerekmez mi?
Bu sabah haklı olarak okul idareleri ne yapacaklarını bilmedikleri için okulların bazılarını açamadılar. Akşam geç saatlerde yayınlanan Valilik açıklamasında Hıfzıssıhha Kurulu, okul öncesinden başlayarak, ilkokullarda, ortaokullarda, hazırlık dahil liselerin ara sınıflarında 2 gün seyreltilmiş eğitime geçme kararı aldı.
Temel sorun derslik ihtiyacı çözülmeden nasıl 3 Mart İtibariyle eğitime geçilecektir.
Uzaktan eğitim için tablet, internet altyapısı çözülmeden nasıl hibrit eğitime geçilecektir?
Bir yanda eğitim diğer yanda 8 Mart’tan itibaren yapılacak sınavlar için 4 metre kareye 1 öğrenci uygulaması okullarda fiziken mümkün değildir. Bu sınavlar riski daha da arttırmayacak mı?
Yüz yüze eğitimin başlamasını en çok isteyen eğitim emekçileridir. Öğrencilerimizin eğitim hakkı için aylardır hep eğitim emekçileri aşılansın, yüz yüze eğitim başlasın! dedik.
Aşı olanlar ne duydular, ne gördüler ne de bizi anladılar.