Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayetleri daha hızlı çözmek amacıyla hizmete aldığı ALO 185 Çağrı Merkezi 7 gün 24 saat vatandaşlardan gelen şikayetlerin çözümünü sağlıyor.
Koronovirüs salgını kapsamında geçtiğimiz hafta sonu ilan sokağa çıkma yasağı nedeniyle, evlerinde suyu tükenen vatandaşların imdadına ESKİ ekipleri yetişti.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ‘ALO 185’ hattını arayan vatandaşların adreslerine kısa süre içerisinde yönlendiren ekipler, su sayaçlarına gerekli yüklemeyi yaparak vatandaşın mağdur olması engelledi.
Öte yandan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hijyen tedbirleri kapsamında konut aboneliklerinde su borcu olan vatandaşların 1 Mayıs 2020’ye kadar sularında kesilme yapılmayacağını duyurmuştu.
Alo 185 hattı ile ilgili detaylı bilgiler ise şöyle:
Arıza şikâyetleri için başvuru nasıl yapılır?
Abone arızayı, Alo-185 no’lu telefona bildirir. Şehir dışından aramak istediğiniz zaman 0 222 alan kodu ile 1851851 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.
Arızanın türüne göre iş emri oluşturulup ilgili Daire Başkanlığına intikal ettirilir..
Arıza ekipleri, arızanın önem ve bildirim sırasına göre en kısa zamanda arızaya müdahale eder.
Her türlü arıza durumunda istenen bilgiler nelerdir?
Arızanın bildirildiği mahalle, sokak, kapı no, telefon no vs. gibi bilgiler tam olarak verilmelidir.
Yapılan arızanın bedeli, arızayı bildiren şahsa değil, arızanın ait olduğu abone adına düzenlenir.
İçme Suyu(Şebeke suyu) arızalarında ne yapılır?
İçme suyu (Şebeke suyu) hattındaki arıza tipi belirlenip arıza tamiratı yapılır.
İçme suyu (Şebeke suyu) hattındaki arıza; aboneye ait ise, yapılan arıza ile ilgili işçilik ve kullanılan malzeme için evrak düzenlenerek, imza karşılığı aboneye teslim edilir. Abone evrağı 7 gün içinde ESKİ Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na öder.
Kanalizasyon şebekesi arızası veya tıkanıklığı için ne yapılır?
Ana kanal ve kontrol bacalarında arıza var ise tamiratı yapılır.
Arıza Parsel bacası ile ana kanal arasında ise tamiri yapılır ve yapılan işçilik ve kullanılan malzeme için düzenlenen evrak abonelere imza karşılığı teslim edilir. Abone evrağı 7 gün içinde ESKİ Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na öder.
Evsel bağlantılarda (bina ile parsel bacası arası ) arıza var ise abone arızayı kendisi yaptırır.
Parsel bağlantısı ile evsel bağlantı arasında arıza var ise abone bağlı bulunduğu belediyeden kazı ruhsatı alır.
Fosseptik çukurunu boşaltmak içine yapılır?
Abone, ESKİ Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı Atık Su servisi veznelerine giderek, vidanjör ücretini öder.
Vidanjör ekibi bildirilen adrese gider ve çekim işlemi yapılır.
Vidanjör ekipleri bildirilen adrese gider ve gerekli çekimi yapar, evrağı düzenler, imza karşılığı aboneye teslim eder. Abone evrağı 7 gün içinde ESKİ Genel Müdürlüğü, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’na öder.
Su- Yağmur suyu ve Kanalizasyon baskınlarında ne yapılır?
Kanal açma aracı, vidanjör, moto-pomp ve dalgıç motorlar bildirilen adrese sevk edilir ve gerekli çalışma yapılır. Bu çalışmalar için ücret alınmaz.
Acil durumlarda verilen numaralara ulaşılamadığında, 110 no’lu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bildirmelidir.