Eskişehir’de, 6 Şubat depremi sonrası depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okullarda dokuz aydır bir çivi bile çakılmadı.
Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi üyeleri, 6 Şubat depremi sonrası güçlendirme kararı alınarak boşaltılan Sümer’deki Osmangazi Ortaokulu önünde açıklama yaptı. Eğitim-Sen Şube Başkanı Sertaç Durdu, Eskişehir’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okullar ve güçlendirme kararı alınan kurumlar konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hangi adımları attığının kamuoyu tarafından merak edildiğini belirtti.
Durdu, boşaltılan Osmangazi Ortaokulu’nu işaret ederek, okulda hiçbir çalışmanın yürütülmediği savundu. Osmangazi Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencilerin, Osmangazi İlkokulu’na taşınarak, okulda ikili eğitim sistemine geçildiğini anlatan Durdu, “Osmangazi İlkokulu’na taşınan bu okulumuzda eğitim sabahın karanlığında başlamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu ilk saatlerde uyumakta ve güne verimsiz başlamaktadır. Bu eğitim süreci ne kadar verimli olabilir” ifadelerini kullandı. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Öğretmen Evi ile ilgili güçlendirme kararının da uzun zamandır hayata geçirilmediğini söyleyen Durdu, ayrıca Mualla Zeyrek İlkokulu’nun da kaderine terk edildiğini savunarak, “Bu okulumuzda öğrenci ve öğretmenler göçebe eğitime devam mı edecek” diye sordu.
Eğitim bütçe sıkıntısı yaşıyor
Hakkında güçlendirme kararı çıkan okullar konusunda kamuoyuna bilgi verilmemesinin nedenini merak ettiğini söyleyen Durdu, “Eskişehir’de 6 Şubat depreminin ardından Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğünün eğitim kurumlarına yönelik başlattığı çalışmanın sonuçları, eğitimin paydaşları ile neden paylaşılmamaktadır? Ülkemizde kamusal eğitimin bitirilmesinin sonuçlarını birlikte yaşıyoruz. Bugün Eskişehir’de okulların, depreme hazır hale getirilmesi konusunda yeterli bir çalışma yoktur. Çünkü eğitime kaynak ayrılmamaktadır. İlçelerimiz dahil birçok okulda binalarımızın güvenilirliği tartışmaya açık olmamalıdır” diye konuştu