banner536

Eğitim Sen: Küçük çocukların evliliğiyle ilgili tartışma yaratan söylemlerde bulunan kişilerin üniversitelerde konferans vermeleri kabul edilemez

Anadolu ve Osmangazi Üniversitesi’ne konferansa gelen Molla Abdullah Yıldız, Melikşah Sezen, Gıyaseddin Karatepe, Kerim Buladı, Ramazan Kayan, Nurettin Yıldız ile Atatürk'e hakaretten ceza alan Mustafa Armağan’a Eskişehir Eğitim Sen Şubesi tepki gösterdi. Sendika yaptığı açıklamada, “Atatürk’e hakaretten ceza almış ve küçük çocukların evliliğiyle ilgili tartışma yaratan söylemlerde bulunan kişilerin bilim yuvaları olan üniversitelerde konferans vermeleri kabul edilemez” denildi.

Eğitim Sen: Küçük çocukların evliliğiyle ilgili tartışma yaratan söylemlerde bulunan kişilerin üniversitelerde konferans vermeleri kabul edilemez
21 Ekim 2024 Pazartesi 12:35

Yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

   Şehrimizde Anadolu ve Osmangazi gibi Türkiye’de isim yapmış üniversitelerimizde düzenlenen bir etkinlikte, toplumda infial yaratmış gerici söylemleriyle tanınan bazı katılımcıların olduğunu görmekteyiz. Atatürk’e hakaretten ceza almış ve küçük çocukların evliliğiyle ilgili tartışma yaratan söylemlerde bulunan kişilerin bilim yuvaları olan üniversitelerde konferans vermeleri kabul edilemez. Üniversitelerde bu tür etkinliklere izin verenler unutmamalı ki Atatürk’e hakaretleri nedeniyle mahkemece cezalandırılmış, küçük bedenler üzerinde sapıkça söylemlerde bulunanlara verilen bu izinler unutulmayacaktır.

                Eğitim Sen olarak bilimsel, çağdaş ve laik eğitim anlayışından; demokratik, özerk üniversite taleplerimizden vazgeçmiyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.