ETO Meclisi’nde konuşan Başkan Güler, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güler Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili yaşanan gelişmelerin olumlu sonuçlanmasının sevindirici olduğunu belirterek “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kendi kafasına göre karar alıyor” sözleri ile yüklendi.
2024 yılına kadar beş yıldızlı Oda kapsamında çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Güler, “Artık Eskişehir Ticaret Odası’nın eğitim tarafı sadece Eskişehir’e değil ülkemizin tüm vilayetlerine hizmet edecektir.” dedi. Mobilya fuarının gayet başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Güler “ Mobilya Fuarı profesyonelce açılan ilk mobilya fuarı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 46 bin 137 ziyaretçiyi mobilya fuarında ağırladık. 36 farklı şehirden misafirlerimiz Eskişehir’e geldi. 25 farklı ülkeden ortalama 300 katılımcıyı fuarda ağırladık. 46 bin ziyaretçiyi 4 gün boyunca fuarda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
“Pancar bizde, fabrika bizde şekerin de bizde olması lazım”
Unlu mamuller sektörü için şeker sorunun yakıcılığını sürdürdüğünü belirten Güler, “Şeker sorunu hala gündemde. Çok yüksek maliyetlerle üreticilerimizin, tüccarlarımızın şekere ulaştığını görüyoruz. Pancar bizde, fabrika bizde şekerin de bizde olması lazım. Fiyat politikalarını üreten kurumlarla görüşmeye çalışıyoruz. İnşallah üreticilerimiz şekere daha rahat ulaşır umarım. Bunun takipçisi olacağım. Bunu da buradan belirtmek istiyorum” dedi.
“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kendi kafasına göre karar alıyor kimseye danışmadan”
Son günlerde Eskişehir’in birinci gündem maddesi olan Hasan Polatkan Havaliamı ile ilgili olarak da görüşlerini aktaran Güler, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kendi kafasına göre karar alıyor kimseye danışmadan. Şehir de bununla meşgul oluyor. 100 bin yolcuyu havalimanı ağırlıyor. Mağduriyet had safhadaydı. Biz Oda olarak bu işin başından beri takipçisiyiz. Uçuşları yapan firmalarla görüşüyorduk. Sorunu tespit etmiştik. Nabi Bey’e, Emine Hanım’a, Binali Bey’e bu konuları anlatmaya çalıştım. Bizim niyetimiz burada üzüm yemek. Çok emeğimiz, çok uğraşımız var. Nabi Bey’den, Emine Hanım’dan, Burhan Bey’le görüştüm. Ulaştırma Bakanı’yla görüşüp sorunu çözdüler. Artık böyle bir sorun ortadan kalktı. Sevindirici haber.” dedi.
“Üçüncü Kuşak gurbetçileri Eskişehir’e getirmeliyiz”
Gurbetçilerin Eskişehir ekonomisine ciddi katkısı olduğunu belirten Güler, “Belçika, Almanya, Fransa’da yaşayan vatandaşımız var. 100 bin civarı Belçika’da. 100 bin kişi geldiklerinde ortalama kişi başına 2 bin euro harcıyorlar. Kent ekonomisine inanılmaz katkı sağlıyor. 300-400 gayrimenkul alımları var. Bu kesilseydi B planlarımız vardı. Oradaki hemşerilerimizin üçüncü kuşağını Eskişehir’e ve Türkiye’ye getiremiyoruz. Gelseler bile Bodrum, Antalya bölgesi. Üçüncü kuşağı Eskişehir’e getirmenin yollarını bulmamız lazım. Buna ilişkin çalışmalar yaptık. Geçen hafta itibariyle ‘Eskişehir’i keşfet’ sloganıyla yola çıktık. Brüksel’de, Türklerin yoğun yaşadığı yerlerde afişlerimiz asılmış durumda. 100 bin yolcuyu 125 bine, 150 bine çıkartırsak meseleler ortadan kalkar. Biz şu an orada yoğun tempoyla da çalışıyoruz. Uçuş yapan firmalarla, turizm firmalarıyla bir araya geliyoruz. Bundan sonraki süreçte oradaki yerel basınla da mülakatlarımız olacak. Pandemi sonrasında Eskişehir’in turizmine katkı sağlamak adına önemli paylar alacak. Hiçbir hamle yapmazsanız da hedefe ulaşamazsınız. Biz hedef odaklı çalışmayı tercih ediyoruz. Bu 100 bin yolcu sayısını 125 bine çıkartabilirsek Eskişehir’e çok büyük katkısı olacak. Eskişehir için pozisyon alıyoruz. Siz sahip çıkmazsanız, kent milliyetçiliği kapsamında projelere sahip çıkmazsanız biz Bodrum’a, Diyarbakır’a uçmak istiyoruz. Eğer şu anda biz Van’dan buraya Bodrum’a yolcu taşıyabiliyorsak bu bizim için çok büyük değer. Tüm aktörlerin içinde olduğu planlamayla bu işin peşini bırakmayacağız ve bu projeyi destekleyeceğiz. O havalimanı daha iyi çalışsın diye bundan sonra da mücadele edeceğiz. İnisiyatif almak için de hazırız.
Hasan Polatkan Havalimanı için emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.