Anadolu Üniversitesi gururlandırdı

Anadolu Üniversitesi sporcuları gittikleri turnuvalardan madalya ve kupalarla dönerek Anadolu Üniversitesini gururlandırdı

Anadolu Üniversitesi gururlandırdı
04 Temmuz 2024 Perşembe 11:33

Anadolu Üniversitesi öğrencileri Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen spor müsabakalarında madalya kazanmak için kıyasıya mücadele etti. Yunus Emre Kampüsü içerisinde düzenlenen turnuvalarda ise geçtiğimiz yıl yenilenen Sentetik Çim Futbol Sahası öğrencilerin hizmetine açıldı. Yine aynı şekilde inşaatına devam edilen Kapalı Spor Salonu ise önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Spor faaliyetlerinde bir başka önemli nokta ise Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından yıl içerisinde düzenlenen turnuvalarda elde edilen başarılar oldu. Anadolu Üniversitesi sporcuları gittikleri turnuvalardan madalya ve kupalarla dönerek Anadolu Üniversitesini gururlandırdı. Bireysel sporlarda Anadolu Üniversitesi öğrencileri toplamda 5 altın, 4 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Takım bazlı değerlendirmelerde ise Anadolu Üniversiteli sporcular 2 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Türkiye üçüncülüğü ile toplamda 5 kupa kazandı.

Rektör Erdal: “Öğrencilerimizi profesyonel spor yaşamına hazırlıyoruz”

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Türk yükseköğretimine birçok ilki kazandıran Anadolu Üniversitesinin, kuruluşundan bugüne spor alanında da önemli katkılar sunduğuna dikkat çekerek konuya dair şunları aktardı: “Üniversitemiz modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkânı sunarak bugüne kadar farklı branşlarda on binlerce sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde de millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir. Bu başarımız, Üniversite olarak öğrencilerimizi profesyonel spor yaşamına hazırlamak ve profesyonel sporcu olan öğrencilerimizin spor kariyerlerini devam ettirmesini sağlamak konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin en somut göstergesidir.”

“Kapalı spor salonu önümüzde dönemden itibaren faaliyete geçecek”

Anadolu Üniversitesinde spor altyapısının geliştirilmesi içinde faaliyetlerin sürdüğüne belirten Rektör Erdal açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Bilindiği üzere Üniversitemizde bulunan çim futbol sahası Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yenilendi ve zemini sentetik çim ile değiştirildi. Böylece hem sporcularımızın farklı hava koşullarında futbol sahamızdan yararlanmasını sağladık hem de günlük 50 litre su tasarrufu ile çevremizin korunmasına katkıda bulunduk. Yine Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ile yıllardır âtıl durumda bulunan Kapalı Spor Salonumuz da gelecek dönemden itibaren sporcularımıza, öğrencilerimize ve personelimize hizmet vermeye başlayacak. Spor salonumuzun hizmete girmesi ile birlikte Üniversitemiz modern bir tesise daha kavuşmuş olacak.”

“Sporcularımız bizleri gururlandırdı”

Anadolu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Fuat Erdal: “Üniversitemiz öğrenci ve personeli bu yıl da sayısız spor etkinliği ile dolu bir yıl geçirdi. 1000’den fazla öğrenci ve personelimizin katıldığı, yaklaşık bir aydır devam eden 38. Geleneksel Spor Turnuvamızı rekor sayıda müsabakayla başarı ile tamamladık. Başta TÜSF tarafından düzenlenen organizasyonlar olmak üzere bireysel ve takım sporlarında üniversitemizi temsil eden öğrenci ve personelimiz, sayısız müsabakaya katılarak bu yıl elde ettikleri başarılarla bizleri yine gururlandırdı.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.